FIA şi Formula One Group au anunţat, miercuri, amânarea Marelui Premiu al Chinei, programat la 19 aprilie, din cauza coronavirusului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ca urmare a îngijorării continue privind sănătatea şi după ce Organziaţia Mondială a Sănătăţii a declarat coronavirusul ca o urgenţă mondială, FIA şi Formula 1 au luat această măsură cu scopul de a asigura sănătatea şi securitatea fanilor şi componenţilor echipelor participante. FIA şi Formula 1 continuă să lucreze strâns cu echipele, cu organizatorul cursei, CAMF, şi cu autorităţile locale pentru a monitoriza evoluţia situaţiei. Toate părţile vor studia poasibilitatea unei date alternative pentru grand prix-ul chinez în cursul acestui an, dacă situaţia se va îmbunătăţi", se arată într-un comunicat comun al FIA şi Formula 1.

Deşi se vorbeşte doar de o amânare, este greu de găsit o dată disponibilă în acest sezon, în care se dispută pentru prima dată 22 de curse. Astfel, este posibil ca ediţia 2020 a grand prix-ul chinez să fie anulată.

O eventuală dispariţie din calendar a cursei de la Shanghai lasă o lună între Marele Premiu al Vietnamului, aflat la prima ediţie şi programat la 5 aprilie, şi Marele Premiu al Olandei, care revine în Marele Circ, la 3 mai.

Marele Premiu al Chinei este etapa a patra a Campionatului Mondial de Formula 1.

Aproape 1.100 de persoane au decedat şi peste 44.000 sunt afectate de epidemia de coronavirus din China. Numeroase competiţii sportive ce urmau a fi găzduite de statul asiatic au fost anulate sau mutate în alte ţări.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.