Federaţiile de fotbal din Marea Britanie şi Irlanda au convenit să nu candideze la organizarea Cupei Mondiale din 2030, pentru a se concentra în schimb pe o ofertă comună de a găzdui Euro 2028, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Decizia vine după ce guvernul britanic a comandat un studiu de fezabilitate de 2,8 milioane de lire sterline.

Preşedintele comisiei "Digital, Cultură, Media şi Sport (DCMS), Julian Knight, a descris anterior candidatura potenţială la Cupa Mondială drept un "proiect uriaş şi costisitor”.

Studiul de fezabilitate a inclus o analiză a impactului economic, a peisajului politic al fotbalului şi a costurilor probabile ale găzduirii unor turnee internaţionale majore.

În urma studiului, federaţiile de fotbal din Irlanda, Anglia, Irlanda de Nord, Ţara Galilor şi Scoţia se vor concentra pe o candidatură oficială pentru a găzdui UEFA Euro-2028.

"Găzduirea unui turneu final Euro oferă o rentabilitate similară a investiţiei, turneul european având un cost de organizare mult mai mic şi potenţialul beneficiilor fiind realizat mai devreme. Ar fi o onoare şi un privilegiu să găzduim împreună Euro-2028 şi să salutăm toată Europa. Ar fi, de asemenea, o oportunitate minunată de a demonstra impactul real al găzduirii unui turneu de fotbal de clasă mondială, conducând la schimbări pozitive şi lăsând o moştenire de durată în comunităţile noastre", se arată într-un comunicat.

Anglia a eşuat cu candidatura, condusă de fostul jucător David Beckham, de Prinţul William şi de fostul prim-ministru David Cameron, de a găzdui Cupa Mondială din 2018, care a avut loc în Rusia.
 
Guvernul Marii Britanii a precizat că sprijină decizia celor cinci asociaţii de fotbal şi a adăugat că rămâne consecvent ideii "de a aduce o ediţie a Cupei Mondiale în Regatul Unit şi Irlanda la momentul potrivit”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.