Fostul internaţional olandez, Marc Overmars, a demisionat din funcţia de director de fotbal al clubului Ajax Amsterdam, după ce a fost acuzat că a trimis mesaje nepotrivite angajatelor grupării, informează marca.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Directorul activităţilor de fotbal, Marc Overmars, va părăsi Ajax cu efect imediat. El a luat această decizie după discuţiile din ultimele zile cu Consiliul de Supraveghere şi cu CEO Edwin van der Sar şi le-a comunicat intenţiile sale. O serie de mesaje nepotrivite trimise mai multor colege pe o perioadă lungă de timp stau la baza deciziei sale de a părăsi clubul", a precizat gruparea, într-un comunicat.

Overmars, 48 de ani, a cerut iertare, prin intermediul site-ului oficial al Ajax, recunoscând că a avut un comportament inacceptabil.

"Mi-e ruşine. Săptămâna trecută, m-am confruntat cu rapoarte despre comportamentul meu. Şi despre cum acest lucru a fost perceput de alţii. Din păcate, nu mi-am dat seama că întrec limita cu asta, dar mi s-a adus la cunoştinţă în ultimele zile. Am simţit brusc o presiune enormă. Îmi cer scuze. Cu siguranţă pentru cineva aflat în poziţia mea, acest comportament este inacceptabil. Acum văd şi eu asta. Dar este prea târziu. Nu văd altă opţiune decât să părăsesc Ajax. Acest lucru are, de asemenea, un impact major asupra situaţiei mele private. De aceea, cer tuturor să ne lase pe mine şi pe familia mea în pace", a spus el.

Preşedintele Consiliului de Supraveghere, Leen Meijaard, a lăudat munca lui Overmars ca director, dar a precizat că fostul fotbalist a depăşit limita prin comportamentul său: "Aceasta este o situaţie dramatică pentru toţi cei care sunt implicaţi. Este devastator pentru femeile care au avut de-a face cu acest comportament. Când am auzit despre asta, am acţionat imediat, deliberând cu atenţie şi cântărind ceea ce era cel mai bun lucru de făcut, totul în consultare cu CEO-ul Edwin van der Sar şi asistat de către un expert extern. Marc este probabil cel mai bun director de fotbal pe care l-a avut Ajax. I-am îmbunătăţit şi i-am prelungit contractul cu un motiv. Dar, din păcate, a trecut cu adevărat peste linie, aşa că a continua ca director nu a fost o opţiune, aşa cum a recunoscut el însuşi. Este extrem de dureros pentru toată lumea. Vreau să-mi exprim dorinţa ca tuturor celor implicaţi să li se acorde pacea şi intimitatea pentru a procesa acest lucru”.

Fostul internaţional olandez, 86 de selecţii, a evoluat la Ajax din 1992 până în 1997, înainte de a juca la Arsenal şi apoi la Barcelona. El este în conducerea clubului Ajax din 2012.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.