Pilotul spaniol Marc Marquez, sextuplu campion mondial, nu va participa la Grand Prix-ul de MotoGP al Argentinei, a treia etapă a Campionatului Mondial de Motociclism Viteză, din weekend.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marquez, care a căzut violent în calificările de la Marele Premiu al Indoneziei, a acuzat probleme de vedere, însă, potrivit medicilor, acestea "evoluează favorabil".

"La fel ca atunci când i s-a mai întâmplat să aibă un episod de diplopie, Marc Marquez va continua un tratament pe bază de controale regulate. El nu va participa la următoarea etapă a campionatului MotoGP şi îşi va continua convalescenţa", a anunţat echipa Repsol Honda.

Marquez traversează o perioadă groznică din cariera lui din cauza accidentărilor. El a ratat sezonul 2020 după ce a căzut în prima etapă şi a suferit o fractură de humerus drept, la 19 iulie 2020. De atunci, el a fost operat de trei ori şi cu greu a revenit la forma care l-a consacrat.

Pilotul spaniol a intrat în competiţie abia în etapa a treia a ediţiei 2021 a CM de MotoGP, dar nu a terminat sezonul, pentru că a avut din nou probleme. Spaniolul a ratat ultimele două etape, după ce a suferit, la finalul lunii octombrie, o comoţie cerebrală în urma unui accident la un antrenament off-road.

În prima etapă a actualului sezon, Marquez a ocupat locul 5 pe circuitul Lusail din Qatar, la 6 martie.


 

 

 

.@marcmarquez93 to miss Argentina GP

The Repsol Honda Team rider has already shown very favourable improvements with his diplopia after visiting the Hospital Clínic and an examination from Dr. Sánchez Dalmau.

 https://t.co/RzXkwjq00n pic.twitter.com/b9JbMPi1wt

— Repsol Honda Team (@HRC_MotoGP) March 29, 2022
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.