Taxele de participare de la cea de-a 7-a ediţie a Maratonului DHL Ştafeta Carpaţilor vor fi donate Comitetului Naţional Paralimpic pentru susţinerea sportivilor la Jocurile Paralimpice de la Rio, au anunţat organizatorii competiţiei, joi, într-o conferinţă de presă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Competiţiile sportive sunt pe un trend ascendent şi mă bucur să constat că un procent mare din populaţia urbană este consumatoare de activităţi sportive. Ne dorim ca şi în acest an să avem un număr cât mai mare de alergători la start. Rămânem alături de sportivii noştri paralimpici, care cu fiecare medalie obţinută în competiţiile internaţionale sunt mai aproape de podiumul Jocurilor Paralimpice de la Rio din septembrie", a declarat Daniel Kearvell, Managing Director DHL Express România.

Organizatorii Maratonului DHL Ştafeta Carpaţilor, care va avea loc la 19 iunie, în Poiana Braşov, estimează pentru ediţia din acest an o creştere cu 20 de procente a participării la competiţie. Doritorii se pot înscrie în competiţie prin intermediul site-ului www.maratondhl.ro, copii beneficiind de participare gratuită. Concurenţii se pot înscrie până pe data de 3 iunie, taxele de participare plecând de la 70 de lei.

În cadrul Maratonului DHL se vor organiza curse de maraton, semimaraton, ştafetă (6X7 Km) şi mai multe concursuri pentru copii pe diferite categorii de vârstă.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Elisabeta Lipă, a afirmat că aşteaptă în continuare să se califice cât mai mulţi sportivi la Jocurile Paralimpice: "Maratoanele adună o energie aparte, alergători de toate vârstele. Asta înseamnă să iubeşti sportul şi beneficiile lui. Ministerul Tineretului şi Sportului susţine asemenea activităţi care promovează sportul şi un stil de viaţă sănătos. Mai ales că la acest maraton DHL se organizează şi curse pentru copii, care au nevoie de modele. Avem nevoie de sport de masă şi de sport de performanţă. Faptul că sunteţi la a 7-a ediţie nu e întâmplător, asta înseamnă că sunteţi serioşi şi dedicaţi, mi-aş dori să fiţi un model pentru multe companii de pe teritoriul României. Ar trebui să fie o lecţie de viaţă. Mă bucur că în scurtul meu mandat s-au calificat 11 sportivi la Jocurile Paralimpice, şi aştept cât mai mulţi în continuare. Ei sunt un model pentru noi, am rămas impresionată de modul în care se implică în competiţii. A crescut numărul sportivilor calificaţi, de ce să nu sperăm la mai multe medalii la Jocurile Paralimpice. Faptul că avem 11 sportivi calificaţi şi mai sunt 5 în curs de calificare, este un număr mare în comparaţie cu alte ediţii. Anu acesta am alocat un buget mai mare Comitetului Paralimpic, am făcut eforturi ca aceşti sportivi calificaţi să primească indemnizaţia de efort, facem totul pentru a-i susţine". 

Preşedintele Comitetului Naţional Paralimpic, Sally Wood-Lamont, a precizat faptul că fondurile strânse anul trecut la Maratonul DHL au ajutat sportivii să participe la concursurile internaţionale pentru a-şi îndeplini baremurile de calificare la Jocurile Paralimpice. "Pentru noi, DHL este un sponsor fidel, care ne ajută să calificăm mai multe persoane la Jocurile Paralimpice. Toţi care au participat la acest maraton în 2015 ne-au ajutat pe noi să mergem la mai multe competiţii. Trebuie să facem baremuri pentru fiecare probă, să facem antrenamente, nu e nicio diferenţă faţă de sportul olimpic. În 2012 am avut 5 sportivi calificaţi la Londra cu patru sporturi. La Rio avem deja 11 sportivi calificaţi, la atletism, kaiac-canoe, ciclism, judo, tenis de masă şi para-tir cu arcul şi înot. DHL este acum singurul sponsor care ne ajută, sperăm să găsim şi alţii", a declarat Sally Wood-Lamont.

La conferinţa de presă au participat ca ambasadori ai evenimentului fostele campioane olimpice Andreea Răducan, Monica Roşu şi Constantina Diţă.

Maratonul DHL Ştafeta Carpaţilor se află la cea de-a 7-a ediţie, prima având loc în 2005, numărul total al alergătorilor fiind de peste 3.700. Fundurile strânse până acum ajung la 100.000 de euro şi au fost donate unor ONG-uri dedicate copiilor aflaţi în dificultate şi Comitetului Naţional Paralimpic.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.