Kenyanca Peres Jepchirchir, campioana olimpică în exerciţiu, a câştigat, duminică, maratonul de la Londra în două ore, şaisprezece minute şi şaisprezece secunde, un nou record mondial pentru o cursă rezervată exclusiv femeilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sportiva în vârstă de 30 de ani a depăşit vechiul record al compatrioatei sale Mary Keitany, stabilit în 2017 (2h17:01), deja în capitala britanică.

Ea s-a impus în faţa etiopiencei Tigst Assefa, care în 2023 a devenit cel mai rapid maratonist din lume la Berlin, unde au participat şi alergători de sex masculin.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Kenyanca Brigid Kosgei, fostă deţinătoare a recordului mondial, a terminat pe locul cinci, la trei minute de podium.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.