Atletul Marius Ionescu, participant la Jocurile Olimpice de la Rio în proba de maraton, a fost cooptat în prima echipă privată de alergare, ciclism şi triatlon din România, SportGuru – BCR Racing Team, se arată într-un comunicat remis News.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Echipa nou înfiinţată şi-a prezentat cei 20 de componenţi, lotul de alergători, ciclişti şi triatlonişti fiind alcătuit din sportivi care acoperă mai multe niveluri de performanţă, de la amatori la profesionişti, cu vârste cuprinse între 9 şi 48 de ani. Printre ei se găsesc Marius Ionescu, cel mai bun maratonist român al momentului, şi Alexandru Ciocan, unul din cei mai buni ciclişti din România.

"Cred că pasiunea contează în primul rând. Important la acest grup este că toţi suntem entuziaşti, la toţi ne place ceea ce facem şi atâta timp cât continuăm pe acest drum totul va fi bine", a spus Marius Ionescu, atlet care în acest moment deţine a doua performanţă românească din toate timpurile la maraton.

Ciclistul Alex Ciocan a avut cuvinte de laudă la adresa lui Ionescu, colegul său de echipă: "Marius este clar atletul cu cel mai mare bun simţ pe care l-am văzut vreodată. Faptul că s-a calificat la Jocurile Olimpice, ceea ce extraordinar de puţină lume reuşeşte, spune totul despre calităţile lui ca sportiv. Sunt onorat să fac parte din aceeaşi echipă cu el", a precizat Alex Ciocan.

SportGuru – BCR Racing Team este o echipă de maratonişti şi ultramaratonişti, alergători montani şi de asfalt, ciclişti, de offroad şi şosea, duatlonişti sau triatlonişti care, pe mai are în componenţă alţi 18 sportivi: Alexandru Corneschi (maraton), Andrei-Iustin Onofrei (maraton), Radu Milea (ultramaraton), Daniel Stroescu (ultramaraton), Iuliana Stroescu (alergare montană), Florin Totalcă (alergare montană), Ştefan Dan (alergare montană), Rebecca Neagu (9 ani, triatlon), Victor Ştefănescu (ultramaraton, triatlon), Ana-Maria Estera Coteaţă (ciclism), Adriana Ceauşescu (ciclism), Gerhard Dumitrescu (ciclism), Andrei Cojanu (ciclism), Valentin Ţecu (ciclism), Robert Dorobanţu (ciclism), Andrei Cojanu (ciclism), Răzvan Ilie (48 de ani, triatlon, alergare, ciclism), Răzvan Staicu (triatlon, alergare, ciclism) şi Petre Dumitru (triatlon, alergare, ciclism).

"Încă din 2010, de când ne-am început activitatea comercială ca pasionaţi de sport, am considerat că este de datoria noastră să întoarcem ceva comunităţii practicanţilor, fie că vorbim despre amatori sau profesionişti, şi să participăm activ la dezvoltarea acesteia. Dacă pe parcursul timpului acţiunile noastre au fost punctuale şi fără o legătură între ele, odată cu începutul acestui an am decis să ne concentrăm eforturile în înfiinţarea şi susţinerea primei echipe private de ciclism, alergare şi triatlon. Recrutarea sportivilor s-a făcut atât pe criterii de performanţă cât şi ţinând cont de modelul pe care aceştia îl reprezintă în comunităţile în care activează şi de disciplina şi de etica de care au dat dovadă până acum. Ţinând cont de acest aspect şi de faptul că sportivii echipei noastre acoperă o plajă de vârstă de la 9 la 48 de ani, ne dorim ca prin rezultatele obţinute şi prin participările la cât mai multe competiţii să încurajăm o altfel de abordare în sport dar şi în viaţa cotidiană", a declarat Mircea Rasovan, fondator SportGuru.ro.

SportGuru – BCR Racing Team şi-a început activitatea în martie şi a fost prezentă la numeroase concursuri, obţinând şi câteva rezultatele remarcabile: Marius Ionescu s-a apropiat la 30 de secunde de recordul naţional la maraton după ce a alergat al doilea timp din istoria atletismului românesc la cursa de la Dusseldorf (2.13.00, locul 2); Alexandru Corneschi s-a clasat pe primul loc la Semimaratonul de la Viena şi a fost primul român la cursa de 10 kilometri organizată de Constantina Diţă; Iuliana Stroescu a terminat pe primul loc Runfest Cernica, UrbanTrail Sinaia şi Braşov Marathon; Adriana Ceauşescu a fost a doua la Prima Evadare; iar Ana-Maria Estera Coteaţă a urcat pe prima treaptă a podiumului atât la Beach Race XCO, Drumul Vinului, cât şi la Bucharest Bike Break.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.