Manchester United a acceptat să plătească suma de 85 de milioane de euro clubului Borussia Dortmund pentru jucătorul Jadon Sancho, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Extrema de 21 de ani, care încă nu a efectuat controlul medical şi nu a ajuns la un acord privind condiţiile financiare personale, ar urma să semneze un contract pe cinci ani, cu opţiune pentru un al şaselea.

Suma de transfer, de 73 de miliaone de lire sterline, care va fi plătită în cinci rate egale, îl va urca pe Sancho pe locul al doilea în topul celor mai scumpi jucători englezi din toate timpurile, după Harry Maguire, carea fost transferat de United în 2019 de la Leicester cu 80 de milioane de lire sterline.

Sancho a înscris  50 de goluri şi a oferit 57 de pase decisive în 137 de meciuri pentru Dortmund, marcând de două ori în finala Cupei Germaniei, câştigată de echipa lui, în mai, cu 4-1, în faţa formaţiei RB Leipzig.

El a fost ales în echipa sezonului din Bundesliga în 2018-19 şi 2019-20.

Jadon Sancho are deja 20 de selecţii în naţionala Angliei, pentru care a debutat în 2018 şi a marcat trei goluri.

El a început fotbalul la Watford, apoi a trecut pe la Manchester City, înainte de a fi transferat de Dortmund pentru zece milioane de lire sterline, în 2017.

Potrivit ESPN, City va primi 15 la sută din profitul înregistrat de Dortmund în urma transferului jucătorului aflat în lotul Angliei pentru Euro-2020. Suma ar fi de aproximativ 11,5 milioane de euro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.