Unele dintre persoanele care au asistat la meciul echipei Kansas City Chiefs cu Miami Dolphins din 13 ianuarie, în timpul căruia a fost extrem de frig, au trebuit să fie supuse unor amputări după ce au suferit degerături, a anunţat un spital din Missouri, conform The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Research Medical Center nu a oferit cifre exacte, dar a precizat că a tratat zeci de persoane care au suferit degerături în timpul celor 11 zile de frig din ianuarie. Douăsprezece dintre aceste persoane - inclusiv unele care se aflau la meciul din 13 ianuarie - au trebuit să fie supuse unor amputări care au implicat în principal degetele de la mâini şi de la picioare. Iar spitalul a precizat că sunt aşteptate mai multe intervenţii chirurgicale în următoarele două până la patru săptămâni, pe măsură ce "leziunile evoluează".

Spitalul Universităţii din Kansas a declarat că a tratat, de asemenea, victime ale degerăturilor după meci, dar nu a raportat nicio amputaţie.

Temperatura de la meciul Dolphins-Chiefs din playoff-ul fost de minus 20 de grade, iar rafalele de vânt au făcut să se resimtă ca minus 33 grade.

Meciul pentru play-off a fost jucat în aceeaşi zi în care Buffalo Bills trebuia să primească pe Pittsburgh Steelers, dar acea partidă a fost amânată cu o zi, din cauza viscolului de la New York, care făcea deplasarea la meci să fie prea periculoasă.

Partida din Kansas City s-a desfăşurat conform programului, deoarece vremea rece nu a prezentat probleme similare pentru a ajunge la stadionul Arrowhead, chiar dacă Serviciul Naţional de Meteorologie a avertizat asupra unor temperaturi "periculos de scăzute" din cauza rafalelor de vânt.

Degerăturile pot apărea pe pielea expusă în 30 de minute, a declarat Dr. Megan Garcia, directorul medical al Centrului de arsuri Grossman de la Research, într-o declaraţie care a răspuns la una dintre cele mai frecvente întrebări care îi sunt adresate. Timpul poate fi şi mai scurt dacă există un vânt rece, a spus ea.

Fanilor li s-a permis să aducă pături încălzite în stadion şi bucăţi mici de carton pe care să le pună sub picioare pe betonul rece.

Cel mai friguros meci din istoria NFL rămâne minus cel disputat la minus 25 grade, pentru campionatul NFL din 1967, când Packers i-a învins pe Cowboys pe Lambeau Field într-un meci care a ajuns să fie cunoscut sub numele de Ice Bowl. Rafalele de vânt au dus temperaturile în acea zi la minus 44 grade.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.