Ministerul Afacerilor Externe anunţă că a realizat un ghid pentru a-i ajuta pe românii care doresc să asiste la competiţiile din cadrul Jocurilor Olimpice de iarnă de la PyeongChang, din Coreea de Sud, dând sfaturi chiar şi celor care intenţionează să parcurgă distanţa de peste 8.000 de kilometri cu maşina.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Pentru a veni în sprijinul cetăţenilor români care doresc să participe la Jocurile Olimpice de iarnă de la Pyeongchang, Ministerul Afacerilor Externe pune la dispoziţia opiniei publice un ghid, care prezintă o serie aspecte practice, deosebit de importante pentru buna desfăşurare a călătoriei în Republica Coreea, precum şi o serie de norme de conduită impuse în incinta Parcului Olimpic. Cetăţenii români pot evita eventuale situaţii neplăcute ce pot apărea pe perioada călătoriei în străinătate consultând « Ghidul pentru Jocurile Olimpice de iarnă » postat pe pagina web a MAE, la rubrica “Sfaturi de călătorie”, secţiunea „Ghiduri de călătorie”, precum şi pe pagina de Facebook a Departamentului Consular”, se arată în comunicatul Ministerului Afacerilor Externe.

În ghidul de 18 pagini postat pe site-ul MAE se găsesc şi sfaturi legate de asigurarea internaţională în cazul, puţin probabil, în care românii vor face deplasarea de peste 8.000 de kilometri cu un autoturism: “În cazul cetăţenilor români care se deplasează cu autovehiculul, este obligatorie deţinerea unei asigurări internaţionale pentru accidente, în termen de valabilitate”.

În ghidul pentru Jocurile de iarnă se face referire şi la un nivel de pericol ridicat în Coreea de Sud, din cauza testelor balistice efectuate de Coreea de Nord şi este publicat semnul distinctiv pentru adăporturile antiaeriene. “Nivelul de pericol în Republica Coreea rămâne ridicat, mai ales în contextul continuării de către Coreea de Nord, pe tot parcursul anilor 2016 şi 2017, a seriei de teste 5 balistice. Deşi nu este considerată probabilă, o eventuală izbucnire a unei operaţiuni armate nu poate fi exclusă. Până în prezent, creşterea tensiunii pe linie de securitate nu a afectat liniştea şi ordinea publică în Republica Coreea. În marile centre urbane din Republica Coreea se desfăşoară frecvent exerciţii de apărare civilă care implică verificarea sistemului de alarmare în caz de atac aerian”, se precizează în ghid.

MAE publică şi o serie de reguli privind conduita spectatorilor la competiţiile sportive diin cadrul JO de iarnă şi informaţii referitoare la transport.

Cea de-a XXIII-a ediţie a Jocurilor Olimpice de iarnă va avea loc în perioada 9-25 februarie la PyeongChang, în Coreea de Sud. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.