Canotoarea Mădălina Bereş, dublă campioană europeană şi campioană mondială, a fost desemnată cel mai bun sportiv al clubului CS Dinamo în cadrul unei gale care a avut loc la sediul Ministerului Afacerilor Interne.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bereş a afirmat că anul 2017 a fost cel mai bun din cariera sa de până acum şi că este unul care îi dă speranţe în perspectiva Jocurilor Olimpice de la Tokyo din 2020.

"Nu mă gândeam să fiu prima sportivă a clubului, sunt bucuroasă că am reuşit să obţin acest titlu şi îmi doresc şi pe viitor cât mai multe rezultate de acest gen. Sunt foarte fericită atât pentru mine, cât şi pentru colegele mele. Sperăm să avem un an mai bun în anul care vine. Într-adevăr, 2017 a fost cel mai bun an pentru mine. E un început promiţător, mai avem încă trei ani până la Tokyo 2020, sperăm să avem aceleaşi rezultate în toţi aceşti ani", a spus ea.

Sportiva dinamovistă a fost în 2017 dublă medaliată cu aur la Campionatele Europene, la dublu rame şi 8+1 şi câştigătoarea titlului mondial cu echipajul de 8+1.  

Gimnasta Larisa Iordache, aflată printre cei mai buni sportivi dinamovişti, speră ca după recuperarea în urma unei intervenţii chirugicale la care a fost supusă problemele medicale să nu mai continue: "Sper să nu se mai ţină ghinioanele în lanţ pentru mine, sper ca acest an să se încheie cu asta şi 2018 să fie unul cu multă sănătate, optimism, să fiu încrezătoare. Piciorul a cedat din nou din păcate, aşa este, dar nu îmi pierd speranţa. Domnul doctor a zis că mă voi face foarte bine. Am un tendon mai puternic acum, deoarece mi-a luat un pic din muşchiul gambei şi mi-a lipit acolo. O să ascult tot ce mi se va zice. Câtă pauză trebuie să am atât voi avea, recuperarare la fel. Sper ca totul să meargă uns. În sală mi-am luat o pauză pentru mine şi pentru psihic, mi-a picat ciudat ultima accidentare şi am fost un pic dezorientată. Nu ştiam dacă mi se întâmplă mie sau e doar un vis. Voi reveni în sală cât de curând voi putea”.

Înotătorul Robert Glinţă s-a arătat mulţumit de rezultatele obţinute în acest an, având în vedere medalia de bronz cucerită la Campionatele Europene.

"Acest an a fost ca un carusel plin de emoţii de toate felurile. În vară am avut nefericirea de a nu putea participa la campionatul mondial, patru luni a trebuit să stau departe de apă. Însă se pare că pregătirea în Statele Unite ale Americii a dat roade şi nu numai că am ajuns la performanţe acolo unde le-am lăsat, dar am şi reuşit să le îmbunătăţesc. Anul s-a terminat foarte bine pentru mine, cu medalie de bronz la Campionatele Europene. Reţeta este munca în Statelele Unite. Sunt foarte profesionişti. Ştiu foarte bine ce au de făcut, fiecare ştie în ce domeniu este specialist şi se descurcă foarte bine, iar sportivii nu au de făcut decât să se supună şi să facă ce li se spune. În 2018 mă voi întoarce şi o să mă concentrez pe pregătire, pentru că e foarte important”, a spus Glinţă.

La evenimentul la care a participat şi preşedintele COSR, Mihai Covaliu, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan le-a înmânat sportivilor dinamoviştii diplome şi plachete.

Sportivii dinamovişti premiaţi la gala de la Ministerul Afacerilor Interne sunt următorii: Mădălina Bereş (canotaj), Mihaela Petrila, Adelina Boguş, Viviana Bejinariu, Denisa Tîlvescu (canotaj), Ionela Livia Lehaci (canotaj), Horia Tecău (tenis), Cristina Popescu, Alina Pop, Beatrice Parfenie, Roxana Paraşcanu (canotaj, Andrei Arădoaie (box), Marius Cozmiuc, Cristian Ivaşcu, Vlad Dragoş Aicoboae (canotaj), Larisa Iordache (gimnastică), Amalia Tătăran (scrimă), Bianca Pascu (scrimă), Monica Ungureanu (judo), Laura Coman (tir), Victor Mihalachi (canoe) şi Robert Glinţă (înot).

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.