Preşedintele brazilian Luiz Inacio Lula da Silva a declarat că doreşte ca fostul atacant al Seleçao, Robinho, să execute în Brazilia pedeapsa de nouă ani de închisoare primită în Italia pentru viol.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Robinho, în vârstă de 40 de ani, a fost condamnat în 2017 pentru viol în grup în 2013, când juca pentru AC Milan, asupra unei femei albaneze care îşi sărbătorea a 23-a aniversare într-un club din Milano.

Condamnarea sa a fost menţinută în apel în 2020 şi a devenit definitivă de către Curtea de Casaţie italiană în 2022.

La începutul anului 2022, procurorul din Milano a cerut extrădarea fostului jucător - al cărui nume complet este Robson de Souza - şi a emis un mandat internaţional de arestare pe numele acestuia.

Brazilia nu-şi extrădează cetăţenii, dar un tribunal brazilian urmează să decidă la 20 martie dacă Robinho, care are interdicţie de a părăsi ţara, ar trebui să îşi ispăşească pedeapsa într-o închisoare locală. "Robinho a fost deja condamnat în Italia şi ar fi trebuit să îşi ispăşească pedeapsa aici. El va fi judecat în această lună. Sper că va plăti preţul pentru iresponsabilitatea sa", a declarat Lula într-un interviu televizat, adăugând că violul este o infracţiune "de neiertat".

"Toţi cei care comit infracţiunea de viol trebuie să meargă la închisoare", a continuat preşedintele. Robinho "a fost mai norocos decât 99% dintre tinerii brazilieni, a făcut mulţi bani şi a devenit foarte faimos. El nu avea nevoie să facă asta", a adăugat Lula.

Potrivit sentinţei care l-a condamnat în Italia, fostul internaţional brazilian şi cinci dintre compatrioţii săi şi-au făcut victima să bea "până când aceasta a fost inconştientă şi incapabilă să se apere", iar apoi au avut "relaţii sexuale cu ea de mai multe ori la rând". Iar fostul jucător a manifestat un "dispreţ deosebit" faţă de victimă, care a fost "umilită în mod brutal".

Robinho a jucat ultima dată pentru Basaksehir din Superlig turcă în 2020, înainte de a părăsi ţara pentru a se întoarce în Brazilia.

Un alt fotbalist brazilian, Dani Alves, a fost condamnat în februarie, în Spania, la patru ani şi jumătate de închisoare pentru un viol comis într-un club de noapte din Barcelona la sfârşitul anului 2022.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.