Fundaşul central Luke Fleurs, de la clbul sud-african Kaizer Chiefs, a fost împuşcat mortal miercuri într-o benzinărie. Anunţul a fost făcut joi de club şi de poliţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Cu mare tristeţe anunţăm că Luke Fleurs, jucătorul echipei Kaizer Chiefs, şi-a pierdut tragic viaţa aseară, în timpul unei tentative de jaf asupra vehiculului său la Johannesburg", a postat clubul pe reţelele de socializare.

Antrenat la Ubuntu Cape Town, oraşul său natal, înainte de a juca pentru SuperSport United din 2018 până în 2023, Luke Fleurs a participat la Jocurile Olimpice din 2021 la Tokyo. El a fost convocat şi la echipa naţională, dar nu a fost selectat.

Potrivit poliţiei, tânărul de 24 de ani aştepta să fie servit în Volkswagen Golf-ul său, când doi bărbaţi înarmaţi au sosit cu o maşină şi au dat buzna înăuntru. "Suspecţii l-au ameninţat cu o armă de foc şi l-au făcut să coboare din vehicul, înainte de a-l împuşca în partea superioară a corpului", a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei. "Unul dintre suspecţi a plecat cu vehiculul victimei, urmat de complicele său".

Fotbalistul a fost declarat mort la sosirea la spital. Poliţia a deschis o anchetă şi îi caută pe suspecţi, dar până joi dimineaţă nu fusese anunţată nicio arestare.

Criminalitatea violentă este o problemă recurentă în Africa de Sud şi un subiect politic fierbinte în perspectiva alegerilor generale programate pentru luna mai. Ţara a înregistrat o medie de aproape 84 de crime pe zi între octombrie şi decembrie 2023, potrivit cifrelor oficiale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.