Antrenorul Mircea Lucescu l-a caracterizat pe Ilie Balaci ca fiind un jucător de nivel mondial. El a pus decesul lui Balaci pe seama expunerii la care sunt supuşi fotbaliştii şi antrenorii şi a precizat că oamenii de fotbal ar trebui să efectueze controale medicale minuţioase după o anumită vârstă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Sunt şocat, m-a surprins. În meseria pe care am avut-o noi, toate s-au strâns, e un avertisment pentru toţi care după 55 de ani ar trebui să se controleze, pentru că noi suntem foarte expuşi. Îmi pare foarte rău pentru el şi pentru familia lui, pentru Craiova, pentru fotbalul românesc. Eu am ţinut foarte mult la el. Dar am avut şi un diferend cu el odată la naţională, pentru că era poate un pic mai egoist. Din păcate apoi s-a accidentat şi nu a putut fi la turneul final. E un mare talent al fotbalului românesc, îl consider unul dintre cei mai mari alături de Hagi, Dobrin, ca talent vorbesc. A fost un jucător de nivel mondial”, a declarat Lucescu la DigiSport.

Tehnicianul şi-a reamintit perioada în care l-a avut ca elev la echipa naţională şi la Dinamo: „După accidentare, preluasem Dinamo şi simţeam că are nevoie de el. L-am ajutat să-şi ia casă în Bucureşti, am fost în audienţe cu el, o merita pentru toată cariera lui. Apoi să fie angajat militar pentru viitorul lui. L-am luat şi la echipa naţională, chiar dacă era la Craiova. Când l-am văzut că nu mai putea, l-am ajutat să ajungă antrenor. Am mai vorbit cu el, din când în când. Am discutat mult despre cariera lui de antrenor şi spunea că ceea ce făceam noi la echipa naţională l-a ajutat foarte mult. Sper ca oamenii care vor fi deseară pe stadion să stea în picioare cel puţin 10 minute pentru Ilie Balaci şi pentru ce a însemnat el pentru fotbalul românesc”.

Fostul internaţional Ilie Balaci a decedat, duminică, la Craiova, la vârsta de 62 de ani. Născut la 13 septembrie 1956, Balaci şi-a petrecut cea mai mare carieră de fotbalist la Universitatea Craiova (1973-1984). El a mai evoluat la FC Olt şi la Dinamo. Ilie Balaci a îmbrăcat de 65 de ori tricoul echipei naţionale, pentru care a marcat opt goluri.

Ca antrenor, Balaci a pregătit mai multe echipe din Zona Golfului şi din nordul Africii, cu care a obţinut numeroase performanţe.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.