Arbitrajul video (VAR) va fi implementat şi în Liga I, începând din sezonul viitor, a anunţat preşedintele LPF, Gino Iorgulescu, după Adunarea Generală a ligii. Preşedintele ligii speră că în cazul obţinerii finanţării necesare, sistemul VAR să fie introdus chiar din play-off.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Cu 13 voturi pentru şi o abţinere, s-a hotărât ca arbitrajul video să fie implementat în Liga 1, din sezonul 2018-2019. Însă, dacă vom găsi finanţarea necesară, atunci ne dorim ca acest arbitraj video să-l încercăm chiar din play-off-ul acestui sezon. Vom alege un singur meci, din martie, pentru a vedea cum funcţionează. Am ieşit la 600.000 de euro -700.000 de euro, dar costurile pot să ajungă şi până la 1,5 milioane de euro pe două sezoane”, a a declarat Gino Iorgulescu, preşedintele LPF.

În acest sezon, arbitrajul video este folosit în Bundesliga şi în Serie A, iar din sezonul viitor va fi folosit şi în LaLiga.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.