Echipa Los Angeles Rams a câştigat, duminică, ediţia cu numărul 56 a Super Bowl, după ce a învins, cu scorul de 23-20, formaţia Cincinnati Bengals.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Partida a avut loc în faţa a 70.000 de spectatori (7.000 de dolari cel mai ieftin bilet, un record), pe Stadionul SoFi din Los Angles, o arenă nouă, inaugurată în 2020, fiind pentru a doua oară când o echipă joacă Super Bowl pe teren propriu. Şi tot pentru a doua oară când trofeul este câştigat de echipa gazdă, după Tampa Bay Buccaneers, în 2021.

Rams este o franciză care a jucat în trei oraşe americane până acum, la Cleveland, la Los Angeles (de două ori) şi la Saint Luis. Anterior, echipa a câştigat campionatul nord american în toate cele trei oraşe, în 1945, la Cleveland, în 1951, la Los Angeles, şi în 2000, la Saint Luis. Însă este a doua oară când se impune în Super Bowl, care a fost creat în 1967.

La Los Angeles, Rams a pierdut cele două finale jucate până duminică, în 1980 şi 2019.

Cincinnati Bengals nu a câştigat nicodată Super Bowl, în trei finale jucate, în 1982, 1989 şi 2022.

Duminică, echipa din Cincinnati a condus cu 20-13, dar formaţia gazdă a trecut la conducere, 23-20, când mai erau un minut şi 25 de secunde de joc.

Cooper Kupp, 28 de ani, a fost ales MVP-ul finalei, după ce a reuşit opt intercepţii şi două touchdown-uri.

Este primul trofeu pentru antrenorul învingătorilor, Sean McVay, în vârstă de numai 36 de ani.

Spectacolul din pauza meciului i-a avut ca protagonişti pe Dr Dre, Eminem, Kendrick Lamar, Mary J-Blige, Snoop Dogg şi 50 Cent. Imnul SUA a fost interpetat înainte de partidă de Mickey Guyton, o cântăreaţă de country music.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.