Halterofilele Loredana Toma şi Mihaela Cambei s-au calificat la Jocurile Olimpice de la Paris, astfel că acum Team Romania are 88 de sportivi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Loredana Toma s-a calificat la JO, după ce s-a clasat pe locul 4 în ierarhia mondială feminină de haltere, în limitele categoriei 71 kg. Ea este halterofila cel mai bine clasată din Europa.

Desemnată cea mai bună halterofilă din Europa în 2023, Mihaela Cambei a obţinut calificarea olimpică în limitele categoriei 49 kg. Ea va concura la Paris 2024 graţie locului ocupat în ierarhia mondială. Românca ocupă locul 5 la categoria ei de greutate şi sportiva din Europa cel mai bine clasată.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

În vârstă de 28 de ani, Loredana Toma are în palmares la Campionatele Mondiale trei medalii de AUR (la total, smuls, aruncat) la Anaheim (SUA), în 2017, în limitele categoriei 63 kg, două medalii de AUR (la total şi smuls) la Bogota (India), în 2022, la 71 kg. Ea a câştigat o medalie de ARGINT (la smuls) şi un BRONZ (la total), la Ashgabat, în 2018 şi un BRONZ (la total) la Pattaya, în 2019, în limtele categoriei 64 kg. La Campionatele Europene a reuşit de patru ori tripla de AUR (la total, smuls şi aruncat): în 2017 şi 2018 - la 63 kg şi în 2019 şi 2021 - la 64 kg. În limitele categoriei 58 kg, a cucerit două medalii de ARGINT, (la aruncat şi total), un BRONZ, la smuls, în 2013 şi tripla de ARGINT, în 2014. A fost desemnată cea mai bună halterofilă europeană a anului 2021.

Mihaela Cambei este triplă campioană europeană de seniori în 2023 şi 2024 şi medaliată cu argint şi bronz la smuls, la Mondialele din 2022, respectiv 2023.  Cambei este legitimată la CSM Oneşti şi va participa la prima ei ediţie de Jocuri Olimpice.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.