Selecţionerul naţionalei under 20, Bogdan Lobonţ, a declarat, miercuri, că într-o bună zi va fi şi antrenorul primei reprezentative, însă nu vrea să grăbească lucrurile. Întrebat cum ar reacţiona dacă ar primi în acest moment o ofertă de la un club din Liga 1, el a răspuns că ar refuza din start.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Dacă visez să devin selecţionerul naţionalei mari? Normal că visez şi cu siguranţă acest lucru o să se întâmple. Am parcursul meu şi nu vreau să grăbesc lucrurile. O să vină, nu siguranţă. Într-o bună zi Bogdan Lobonţ o să fie şi selecţionerul României. Trebuie să îi dăm încredere lui Mirel. Este un antrenor competent şi cu siguranţă şi el încearcă să obţinăm maximum din ce poate să dea fiecare jucător”, a spus Lobonţ.

Întrebat: “Ce ai face dacă ai primi o ofertă de la un club din Liga 1?, tehnicianul a răspuns: “Când, acum? Normal că aş refuza, abia am intrat cu under 20. Din start aş refuza-o”.

Lobonţ crede în şansele naţionalelor României şi a precizat, în ceea ce priveşte rezultatele echipelor de club din România în cupele europene, că “atât au putut”. “Atâta timp cât matematica ne permite credem în şansele pe care le avem. (...) Nu pot să spun că este ciudat, deocamdată atât au putut să obţină. Alţîi adversari au fost mai buni. Ai noştri au dat totul pentru moment. Atât au reuşit să obţină. Vedem ce se întâmplă la anul”.

Bogdan Lobonţ este de părere că fotbalul românesc este plin de talente şi a menţionat că jucătorii de la locul under 20 “au fost ca un burete”. “Sunt optimist. Am avut puţin timp la dispoziţie ca să ne cunoaştem dar l-am folosit la maxim. Fotbalul românesc este plin de talente. Este de datoria noastră să le dezvăltăm talentul şi calităţile. Băieţii care sunt prezenţi aici sunt foarte receptivi, în aceste zile au fost ca un burete, au încercat să absoarbă toate informaţiile. Este absolut normal şi nu ar fi ok dacă un jucător care face parte din under 20 să nu fie frustrat că nu face parte din naţionala under 21 sau din naţionala mare. Nu este un regres că fac parte din echipa under 20, este un parcurs normal. Dacă nu aveau calităţile pe care le au nu erau prezenţi”, a afirmat Lobonţ.

Tehnicianul a precizat că a fost emoţionat când i-a întâlnit pe jucătorii de la lotul pe care îl pregăteşte acum. “Este o experienţă extraordinară, sunt băieţi extraordinari. În prima zi când ne-am întâlnit am fost emoţionat. Timpul pe care l-am avut la dispoziţie până în acest moment a fost dedicat cunoaşterii reciproce. Noi, ca tehnicieni, ar trebui să avem mai mult curaj în a promova aceşti tineri talentaţi”.

Lobonţ a mai declarat că toate loturile naţionale trebuie să urmeze principiile primei reprezentative: “Noi practic avem, ca federaţie, o linie pe care trebuie să o urmăm. Toate loturile. Ora exactă o dă prima echipă, naţionala mare. Noi trebuie să creştem jucătorul în baza acestor principii pe care le urmăreşte naţionala mare”.

România U20 va participa, începând din această toamnă, într-o competiţie amicală alături de selecţionate puternice ale Europei. Joi, de la ora 19:00, echipa României va întâlni Portugalia U20, pe stadionul Anghel Iordănescu din Voluntari. La 6 septembrie, tricolorii under 20 vor juca împotriva Angliei U20, de la ora 16:00, pe St. George’s Park Stadium.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.