Formaţia Liverpool a câştigat, sâmbătă seară, la Madrid, pentru a şasea oară Liga Campionilor, impunându-se cu scorul de 2-0 (1-0) în finala cu Tottenham Hotspur. Căpitanul echipei Liverpool, Jordan Henderson, a primit trofeul Ligii Campionilor, sâmbătă seară, la Madrid, de la preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin. Jucătorul echipei Liverpool, Trent Alexander-Arnold, a declarat că visul lui tocmai ce s-a împlinit după ce "cormoranii" au câştigat Liga Campionilor. Tehnicianul echipei Liverpool, Jurgen Klopp, a declarat pentru BT Sport că este cea mai bună seară a carierei sale şi şi-a lăudat jucătorii, menţionându-l în special pe portarul Alisson Becker, care “face lucrurile dificile să pară uşoare”. Portarul echipei Tottenham, Hugo Lloris, a declarat că mereu este dureros să pierzi un meci de asemenea anvergură precum finala Ligii Campionilor. Liverpool şi Chelsea vor juca Supercupa Europei la 14 august, pe arena Vodafone Park din Istanbul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Trent Alexander-Arnold: Sunt doar un tip normal din Liverpool al cărui vis tocmai ce a devenit realitate
CITEȘTE ȘI Lloris: Este mereu dureros să pierzi un astfel de meci; Am fost timizi şi ne-am trezit doar în ultimele 15 minute
CITEȘTE ȘI Klopp: Aţi mai văzut vreodată o echipă ca asta, care luptă fără combustibil în rezervor? Şi avem un portar care face lucrurile dificile să pară uşoare
O femeie a pătruns pe teren în timpul finalei LC - VIDEO
CITEȘTE ȘI O femeie a pătruns pe teren în timpul finalei LC - VIDEO

UPDATE - Liverpool va evolua în calitate de câştigătoare a Ligii Campionilor, după 2-0 cu Tottenham.

Liverpool a mai câştigat Supercupa Europei de cinci ori.

Chelsea a câştigat Liga Europa, după ce a învins Arsenal, scor 4-1.

Chelsea a mai câştigat Supercupa Europei de trei ori.

Stadionul din Istanbul are capacitate de 41,188 de spectatori, iar pentru prima oară se va folosi sistemul VAR.

UPDATE - Trofeul Ligii Campionilor a fost adus pe teren de fostul internaţional galez Ian Rush.

Mai întâi au fost premiaţi arbitrii, conduşi de slovenul Damir Skomina.
 
Jucătorii de la Tottenham au primit medaliile rezervate învinşilor, ei fiind aplaudaţi de adversarii lor de la Liverpool.
 
Apoi a fost rândul campionilor de la Liverpool să fie premiaţi, primul care urcând pe podium fiind chiar antrenorul Jurgen Klopp.

UPDATE - Liverpool a mai câştigat LC în 1977, 1978, 1981, 1984 şi 2005.

Pe stadionul Metropolitano din Madrid, au marcat Salah ‘2 (penalti acordat pentru un henţ în careu) şi Origi ’87.

Reuşita lui Salah ocupă locul doi în topul celor mai rapide dintr-o finală de LC. Cel mai rapid gol a fost cel marcat de Paolo Maldini (AC Milan) în secunda 51 a finalei din 2005 cu Liverpool.

UPDATE - Formaţia Liverpool conduce cu scorul de 2-0 echipa Tottenham cu puţin înainte de finalul ultimului act al Ligii Campionilor, pe stadionul Metropolitano din Madrid, astfel că este foarte aproape de câştigarea pentru a şasea oară a principalei competiţii intercluburi din Europa.
Al doilea gol al echipei Liverpool a fost înscris de Origi, în minutul 87.
UPDATE - Formaţia Liverpool conduce cu scorul de 1-0 echipa Tottenham în finala Ligii Campionilor, după prima repriză a confruntării de pe stadionul Metropolitano din Madrid. Golul a fost marcat de Salah, în minutul 2, dintr-un penalti acordat pentru un henţ comis de Sissoko. Reuşita lui Salah ocupă locul doi în topul celor mai rapide dintr-o finală de LC. Cel mai rapid gol a fost cel marcat de Paolo Maldini (AC Milan) în secunda 51 a finalei din 2005 cu Liverpoo.
 
Meciul a fost precedat de un minut de reculegere în memoria fostului internaţional spaniol Jose Antonio Reyes, care a murit într-un accident rutier. Pe parcursul minutului de reculegere, tot stadionul a aplaudat.

De asemenea, în cadrul ceremoniei de deschidere, trupa americană Imagine Dragons a susţinut un recital.

Cele două formaţii evoluează în următoarele formule:

Tottenham: Lloris - Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Rose - Mou. Sissoko, Winks, Eriksen - H.-M.Son, Kane, Alli. Antrenor: Mauricio Pochettino

Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson - Henderson, Fabinho, Wijnaldum - Salah, Firmino, Mané. Antrenor: Jurgen Klopp

Meciul este arbitrat de slovenul Damir Skomina, ajutat de conaţionalii săi Jure Praprotnik şi Robert Vukan. Arbitru de rezervă este spaniolul Antonio Mateu Lahoz.

Arbitru pentru sistemul VAR a fost delegat olandezul Danny Makkelie, iar ca asistenţi Pol van Boekel (Olanda), Felix Zwayer (Germania) şi Mark Borsch (Germania).

Preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Kyros Vassaras, este observatorul brigăzii conduse de slovenul Damir Skomina la finala LC.

Liverpool a mai câştigat Liga Campionilor în 1977, 1978, 1981, 1984 şi 2005, în timp ce Tottenham a câştigat Cupa UEFA în 1972, 1984 şi Cupa Cupelor în 1963.

Tottenham este a 40-a echipă care ajunge într-o finală de Liga Campionilor şi a putea deveni a 23-a care căştigă acest trofeu.

În Liga Campionilor au mai fost până acum şase finale între echipe din aceeaşi ţară.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.