Liverpool, campiona Europei, a câştigat Supercupa Europei după ce a învins, miercuri, la Istanbul, echipa Chelsea, câştigătoarea Ligii Europa, în urma executării loviturilor de departajare. Liverpool a câştigat a patra oară Supercupa Europei, după ediţiile din 1977, 2001 şi 2005.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După 90 de minute scorul a fost egal, 1-1 (0-1), iar după 120 de minute egalitatea s-a păstrat, scor 2-2.

Au marcat: Mane '48 şi '95 / Giroud '36, Jorginho '101 (p).

La penaltiuri au înscris Firmino, Fabinho, Origi, Alexander-Arnold, Salah / Jorginho, Barkley, Mount, Emerson. A ratat doar Abraham, care a încheiat cele cinci serii de penaltiuri.

0-1, min. 36: Giroud a marcat cu un şut din colţul stâng al careului de şase metri, după ce a primit o foarte bună pasă de la Pulisic;

1-1, min '48: Mane a împins în poartă o minge primită de la Firmino;

2-1, min '95: Mane l-a deschis pe Firmino pe partea stângă, acesta a centrat în mijlocul careului, de unde tot Mane a reluat imparabil în poarta lui Kepa;

2-2, min. 101: Portarul Adrian l-a faultat în careu pe Abraham, iar arbitrul Stephanie Frappart a dictat penalti, decizie confirmată de VAR. Jorginho a transformat lovitura de la 11 metri.

Potrivit mirror.co.uk, un suporter a intrat pe teren, în minutul 15, fiind prins de forţele de ordine, după ce a executat o alunecare în genunchi, precum marcatorii golurilor. Meciul a fost întrerupt pentru scurt timp.

Au evoluat următoarele echipe:

Liverpool: Adrian - Gomez, Matip, Van Dijk, Robertson (Alexander-Arnold '91) - Milner (Wijnaldum '64), Fabinho, Henderson - Oxlade-Chamberlain (Firmino '46), Mane (Origi '103), Salah. Antrenor Jurgen Klopp;

Chelsea: Kepa - Azpilicueta, Christensen (Tomori '85), Zouma, Emerson - Jorginho, Kante, Kovacici (Barkley '101) - Pulisic (Mount '74), Giroud (Abraham '74), Pedro. Antrenor Frank Lampard.

Cartonaşe galbene: Henderson '85, Alexander-Arnold '107 / Azpilicueta '79

Meciul a fost arbitrat de o brigadă feminină, cu franţuzoaica Stephanie Frappart, la centru ajutată de compatrioata ei Manuela Nicolosi şi de irlandeza Michelle O’Neal, la cele două linii. Arbitru de rezervă a fost turcul Cuneyt Cakir.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.