Litigiul dintre cluburile Atletico Madrid şi FC Barcelona în cazul transferului atacantului francez Antoine Griezmann a fost închis după ce catalanii au mai plătit 15 milioane de euro madrilenilor, informează El Mundo, citat de presa internaţională.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Barcelona a achitat clauza de reziliere a contractului atacantului cu Atletico Madrid după 1 iulie, când suma a scăzut de la 200 de milioane de euro la 120 de milioane.

Atletico a acuzat clubul catalan că a premediat cu jucătorul această operaţiune încă din luna martie. Cazul a ajuns la comisiile federaţiei spaniole, care au amendat cu o sumă simbolică clubul Barcelona, 300 de euro.

Însă madrilenii erau decişi să se adreseze justiţiei pentru a obţine mai mult de 120 de milioane de euro, cât a plătit Barcelona pe jucător. În acest sens, oficialii grupării din capitala Spaniei suţineau că sunt în posesia unei corespondenţe electronice între Griezmann şi reprezentanţii săi, care arătau că Barcelona se înţelesese cu jucătorul francez încă din marie.

Acum, potrivit sursei citate, cei 15 milioane de euro plătiţi de Barcelona garantează că Atletico va pune capăt acestui litigiu şi nu va da publicităţile e-mail-urile pe care le deţine. Totuşi, înţelegerea prin care campioana Spaniei plăteşte această sumă clubului din Capitală nu îl vizează în mod oficial pe Griezmann. În schimbul celor 15 milioane de euro, Atletico se angajează că acordă prioritate Barcelonei la potenţialul transfer al unor jucători de-ai săi, între care Saul şi Jose Gimenez. Acordul nu obligă FC Barcelona să-i cumpere, ci doar ca Atletico să notifice gruparea rivală dacă îi vrea în cazul în care alte cluburi doresc să-i transfere.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.