Fotbalul portughez se opune intenţiei FIFA de a creşte frecvenţa Cupei Mondiale FIFA de la patru la doi ani, conform declaraţiei de vineri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Liga profesionistă de fotbal, Federaţia (FPF), Uniunea Jucătorilor Profesionişti, Asociaţia Antrenorilor şi Asociaţia Arbitrilor, au discutat documentul şi subliniază că "dezaprobă intenţia FIFA de a creşte frecvenţa celei mai mari competiţii pe echipe naţionale din lume "

Printre motivele expuse pentru a justifica această poziţie se numără în special "supraîncărcarea calendarelor", „sănătatea fizică a sportivilor”, „impactul asupra sănătăţii mintale a jucătorilor, forţat, în acest format, să organizeze două adunări anuale de câteva săptămâni ", precum şi" suprapunerea Jocurilor Olimpice şi a Cupelor Mondiale ".

Autorităţile portugheze de fotbal critică, de asemenea, „suprapunerea competiţiilor masculine şi feminine din aceiaşi ani. Pentru toţi aceşti factori (...) este clar că nu putem fi în favoarea implementării unei astfel de măsuri şi cu atât mai puţin ca rezultat al unui proces de consultare inexistent ”, conchide comunicatul de presă.

Majoritatea suporterilor “ar vrea să vadă mai des Cupa Mondială”, conform unui sondaj comandat de FIFA şi realizat de IRIS şi YouGov, informează L’Equipe.

La sondaj au participat 15.000 de persoane, în luna iulie.

Concluzia sondajului a fost că majoritatea fanilor vrea ca turneul final al Cupei Mondiale să aibă loc mai des şi că frecvenţa preferată este cea de doi ani.

FIFA a anunţat că în prezent este în curs o anchetă mai extinsă, cu 100.000 de participanţi din peste 100 de ţări. Participanţii la sondaj sunt chestionaţi în legătură cu frecvenţa Cupei Mondiale la masculin şi Cupei Mondiale la feminin.



 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.