Paolo Dal Pino, preşedintele ligii italiene de fotbal, i-a răpuns ministrului Sportului, Vincenzo Spadafora, care a acuzat Serie A că trăieşte într-o bulă, mai presus de mijloacele pe care le are, informează gazzetta.it.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Cu referire la declaraţiile ministrului Sportului, Spadafora, cred că nu este momentul să facem polemică şi demagogie. Numerele vorbesc de la sine şi nu este nevoie să adaugăm nimic altceva pentru a sublinia rolul Ligii Serie A în susţinerea fotbalului de bază şi, indirect, întregului sportul italian", a spus Dal Pino, într-un comunicat.

Fotbalul din Serie A atrage 32 de milioane de spectatori şi asigură peste 300.000 de locuri de muncă, contribuind cu 1 la sută din PIB-ul ţării, a continuat el.

"Serie A a jucat întotdeauna rolul recunoscut de locomotivă a sectorului, producând în fiecare an trei miliarde de euro venituri şi generând 8 miliarde de euro sume înduse în beneficiul întregii piramide a fotbalului, în afara taxelor şi contribuţiilor sociale de un miliard de euro. În ultimii ani, valoarea contribuţiei şi solidarităţii Serie A la dezvoltarea sistemelor, pentru îmbunătăţirea sectoarelor de tineret şi pentru susţinerea sportului, altele decât fotbalul, a crescut de la 93 de milioane de euro alocate de Serie A în anul fondării sale, 2010, la peste 130 de milioane de euro care vor fi plătiţi la finalul acestui sezon. Cifre importante pe care se sprijină întregul sistem, pe care Liga Serie A speră să continue să le ofere în viitor, pentru siguranţa întregului fotbal italian", a adăugat Dal Pino.

Reluarea meciurilor de fotbal la 3 mai, aşa cum sperau conducătorii Serie A, este nerealistă, a apreciat ministrul italian al Sporturilor, Vincenzo Spadafora.

Spadafora a precizat că va propune, luni, prelungirea interzicerii competiţiilor sportive la toate nivelurile pentru întreaga lună aprilie, măsură ce va fi extinsă şi asupra antrenamentelor, necuprinse în nicio decizie restrictivă, în perspectiva că JO de la Tokyo se vor desfăşura.

Ministrul a afirmat că pregăteşte un plan de relansare extraordinară de 400 de milioane de euro, de care va beneficia inclusiv sportul amator, pe care îl consideră unul dintre motoarele renaşterii.

Spadafora aşteaptă, în acelaşi timp, ca responsabilii Serie A să demonstreze o serioasă dorinţă de schimbare. Potrivit ministrului, cluburile de fotbal trăiesc într-o bulă, mai presus de mijloacele lor.

"Ei trebuie să înţeleagă că nimic nu mai poate fi la fel după această criză", a adăugat Spadafora.

Italia este ţara în care au murit cei mai mulţi oameni din cauza bolii Covid-19, peste 10.000 de persoane. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.