Liga Franceză de Fotbal (LFP) a adoptat, joi, introducerea asistenţei video pentru arbitraj (VAR) în primul eşalon din Franţa, în sezonul viitor, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În sezonul viitor va fi arbitraj video în Ligue 1", a declarat preşedintele clubului Guingamp, Bertrand Desplat, după Adunarea Generală a LFP.

"Dacă totul va fi în regulă, ar trebui să avem arbitraj video de la începutul sezonului 2018/2019. Cred că este o iniţiativă bună, toţi preşedinţii cluburilor sunt de aceeaşi părere, arbitrii la fel...", a afirmat şi şrepedintele federaţiei franceze, Noel Le Graet.

Asistenţa video va fi folosită în patru situaţii: validarea unui gol, a unui penalti, acordarea unui cartonaş roşu şi stabilirea identităţii unui jucător ce va fi sancţionat.

Sistemul nu este o noutate totală în Franţa, el fiind testat la meciuri amicale ale naţionalei şi la partidele de baraj din campionat. Acesta va fi mai testat în acest sezon în Cupa Franţei şi Cupa Ligii, începând cu meciurile din sferurile de finală.

Proiect iniţiat de FIFA în 2015, sistemul VAR este folosit în campionatul italian Serie A şi în cel german Bundesliga, deşi nu sunt puţine vocile care-i contestă utilitatea. De anul viitor, VAR va fi introdus în campionatul spaniol LaLiga, dar şi în cel român, Liga I.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.