În contextul în care ameninţări din partea Statului Islamic-Khorasan planează asupra primei manşe a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor, ministrul de interne francez a mobilizat mijloace excepţionale în apropierea arenei Parc des Princes, miercuri seară, cu ocazia meciului PSG-Barcelona (ora 22:00).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marţi seara, o sursă din cadrul poliţiei a declarat pentru Le Figaro că o mie de poliţişti vor fi prezenţi. Cu unităţi suplimentare de forţe mobile, poliţişti de la Brigade de recherche et d'intervention (BRI), un număr sporit de patrule şi utilizarea de mijloace tehnice specializate, cum ar fi drone şi alte echipamente de detecţie.

Înaintea meciului, ministrul de interne, Gérald Darmanin, a prezidat o reuniune cu şefii DGSI, ai serviciilor de informaţii teritoriale, ai Prefecturii de Poliţie şi ai direcţiilor generale ale poliţiei şi jandarmeriei naţionale.

Această mobilizare a fost justificată de realitatea ameninţării pe care o reprezintă Daech pentru Europa, la mai puţin de trei săptămâni de la atacul de la Moscova.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.