Noul antrenor al naţionalei de rugby a României, Thomas Lievremont, a declarat, miercuri, că rugbiul românesc a suferit mult în ultima perioadă şi că îşi doreşte să contribuie la revigorarea acestuia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Descalificarea României de la Cupa Mondială este un subiect delicat. E mai bine să vorbim despre viitor. Ceea ce am constatat e că rugbiul românesc a suferit mult şi vreau să contribui la revigorarea lui, vreau să le readuc zâmbetul tuturor celor care iubesc rugbiul în această ţara. Descalificarea României a fost o traumă pentru rugby, ştiu că jucătorii, suporterii şi reprezentanţii Federaţiei Române de Rugby sunt toţi marcaţi. Trebuie să muncim mai mult şi să câştigăm. Trebuie să avem o abordare diferită, trebuie să reflectăm cum să adăugăm pasiune jocului şi jucătorilor, să alcătuim un cadru care să le ofere asta. Sper că următoarele meciuri să îi facă mândri pe suporteri de echipă României. Nu putem uita ce s-a întâmplat, însă trebuie să ne concentrăm pe viitor, pe Cupă Mondială din 2023, tocmai pentru a demonstra că România îşi are locul ei în al doilea eşalon valoric mondial”, a spus Lievremont.

El a precizat că va fi implicat total în proiectul echipei naţionale a României. “Am venit în România acum câteva luni, am întâlnit persoane care au apreciat pasiunea şi implicarea mea, am descoperit o ţară care iubeşte mult rugbiul şi crede în el, aşa că am decis că merită să revin. Obiectivul pe care mi-l propun este să antrenez echipa în cel mai bun mod posibil, pe de o parte şi să concep un plan de dezvoltare pe o perioadă de câţiva ani, până cel puţin în 2023, pe de altă parte. Nu-mi place să pierd, obiectivul meu să câştig. Voi sta cât mai mult posibil în România. Când mă implic într-un proiect, o fac sută la sută şi îmi dedic cât de mult timp este necesar reuşitei lui. Personal, legat de dezvoltarea rugbiului de aici, cred că o componentă importantă este şi dezvoltarea unor academii în România, unde tinerii jucători să aibă şansa formării la standarde internaţionale. Nu este nimic în neregulă cu trimiterea lor peste hotare, însă adaptarea este grea, pentru că există diferenţe majore între România şi Franţa, spre exemplu”, a adăugat el.

Thomas Lievremont a fost prezentat ca selecţioner al României, miercuri, într-o conferinţă de presă. Tot miercuri, au fost anunţate meciurile pe care România le ca disputa în noiembrie. La 10 noiembrie, România va întâlni Portugalia în meciul de baraj pentru menţinerea în Rugby Europe Championship, după care va avea două partide test cu SUA (17 noiembrie) şi cu Uruguay (24 noiembrie). În plus, RomâniaA va întâlni Kenya într-un meci de pregătire, la 3 noiembrie.

Lievremont a colaborat cu Stejarii pentru două din meciurile din Rugby Europe Championship, din luna martie, cu Rusia şi cu Belgia, ca antrenor specialist al marginii, şi a coordonat pregătirea României A, în luna iunie, pentru meciuri de pregătire cu England Counties.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.