Liderul Turului Franţei, Julian Alaphilippe, a fost amendat cu 900 de euro pentru că nu s-a prezentat la conferinţa de presă de marţi, de la Nîmes, la încheierea etapei a 16-a, au anunţat organizatorii cursei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Francezul nu s-a prezentat în faţa jurnaliştilor nici la zona mixtă şi nici la conferinţa de presă, iar el nu a răspuns nici celor de la deţinătorii drepturilor de televizare, marţi, după o etapă marcată de o căldură sufocantă.

El a fost amendat cu 1000 de franci elveţieni (910 euro), fiindu-i reţinute şi premiile pentru etapă (300 de euro pentru locul 20 şi 500 de euro pentru că este liderul cursei).

Rutierul a pierdut şi 25 de puncte UCI, care contează în clasamentul mondial. A fost pentru prima oară când Alaphilippe a încălcat protocolul, el afirmând adeseori că este fericit să răspundă întrebărilor presei.

Miercuri, după încheierea etapei a XVII-a, el s-a prezentat în faţa jurnaliştilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.