Septuplul campion mondial de Formula 1, Lewis Hamilton, a declarat, într-un podcast, că a fost victima rasismului şi hărţuirii în timpul şcolii, informează lequipe.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lewis Hamilton a dezvăluit că a suferit insulte rasiale şi agresiuni la şcoală în copilărie. O perioadă din viaţa sa care, aşadar, a fost „cea mai traumatizantă şi dificilă” , a explicat pilotul Mercedes în podcastul On Purpose.

„Am început să fiu hărţuit când aveam şase ani. În şcoala mea, am fost unul dintre cei trei copii de culoare şi băieţi mai mari şi mai puternici mă hărţuiau foarte des”, a spus el

„Au fost bătăi tot timpul, se aruncau lucruri în mine, ca bananele, şi oameni care foloseau cuvântul „negru” fără probleme. Nu ştiam care este locul meu, pentru mine a fost foarte greu. Dar nu aveam chef să vin acasă şi să le spun părinţilor mei că acei copii mă numeau negru sau că am fost hărţuit sau bătut la şcoală. Nu am vrut ca tata să creadă că nu sunt puternic", a afirmat el.

Hamilton rămâne singurul pilot de culoare de F1 până în prezent. El a creat fundaţia Mission 44 şi organizaţia Ignite, care urmăresc să ajute tinerii din medii defavorizate şi să promoveze piloţii în rândul acestor tineri, în parteneriat cu Mercedes. El a fost victima unor comentarii rasiste în trecut, în special din partea lui Nelson Piquet.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.