Britanicul Lewis Hamilton (Mercedes) a stabilit, duminică, pe circuitul Algarve din Portimao, un record de victorii în Formula 1, el obţinând al 92-lea succes. În etapa trecută, la Eifel Grand Prix, Hamilton egalase recordul de 91 de victorii care a fost deţinut până atunci de Michael Schumacher.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Hamilton a pornit din pole position în Marele Premiu al Portugaliei, a 12-a etapă a Campionatului Mondial de Formula 1.

“Le datorez această reuşită celor de la Mercedes, de aici, şi celor de la fabrică. A fost până acum un privilegiu să lucrez cu această echipă. Aş fi putut doar să visez că voi ajunge unde sunt astăzi. Va dura ceva timp până mă voi obişnui. Nu îmi găsesc cuvintele în acest moment”, a spus Lewis Hamilton după cursă.

Pe locul doi s-a clasat Valtteri Bottas (Mercedes), iar pe trei a terminat Max Verstappen (Red Bull Racing). Top 10 este completat de Charles Leclerc (Ferrari), Pierre Gasly (AlphaTauri), Carlos Sainz (McLaren), Sergio Perez (Racing Point), Esteban Ocon (Renault), Daniel Ricciardo (Renault) şi Sebastian Vettel (Ferrari).

Etapa următoare, Emilia Romagna Grand Prix, va avea loc la Imola, în 1 noiembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.