Pilotul britanic al echipei Mercedes, Lewis Hamilton, a câştigat, duminică, Marele Premiu al Bahrainului, prima etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, ediţia 2021.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Plecat din pole position, olandezul Max Verstappen (Red Bull) a terminat pe locul al doilea, după o strategie diferită a de cea a învingătorului. El a condus mare parte din cursă şi, cu pneuri mai proaspete, l-a depăşit pe Hamilton, în turul 53 din 56, dar imediat a fost întrecut de septuplul campion mondial. Olandezul a lăsat impresia că s-a lăsat depăşit, deoarece când a trecut de britanic a depăşit limitele pistei.

Finlandezul Valtteri Bottas (Mercedes) a completat podiumul şi a luat punctul bonus pentru turul cel mai rapid.

Britanicul Lando Norris (McLaren-Mercedes) a trecut linia de sosire al patrulea, înaintea mexicanului Sergio Perez (Red Bull), clasat al cincilea, şi a lui Charles Leclerc (Monaco - Ferrari), al şaselea.

Perez a plecat în cursă de pe linia boxelor, după o problemă mecanică avută în turul de încălzire.

Pe locurile 7-10 s-a clasat în ordine australianul Daniel Ricciardo (McLaren-Mercedes), spaniolul Carlos Sainz (Ferrari), japonezul Yuki Tsunoda (Alpha Tauri), debutant în Marele Circ, şi canadianul Lance Stroll (Aston Martin).

Următoarea etapă, MP al Regiunii Emilia Romagna, va avea loc la 16-18 aprilie, la Imola.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.