Atacantul polonez Robert Lewandoeski a marcat un gol în meciul Bayern Munchen - Augsburg, scor 5-2, din ultima etapă a 1.Bundesliga şi a bătut recordul de reuşite într-un sezon, deţinut de Gerd Muller de 49 de ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lewandowski a marcat în minutul 90 şi a ajuns la 41 de reuşite, una în plus faţă de Muller. Astfel, atacantul polonez a devenit jucătorul cu cele mai multe goluri înscrise într-un sezon, în Bundesliga.

Celelalte goluri ale campioanei Germaniei au fost marcate de Gouweleeuw '9 (a), Gnabry '23, Kimmich '33 şi Coman '43. Pentru oaspeţi au înscris Hahn '67 şi Niederlechner '72. Caligiuri (Augsburg) a ratat un penalti, în minutul 25.

Erling Haaland a marcat două goluri, în minutele 5 şi 84, în meciul Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen, scor 3-1 (au mai marcat Reus '51 / Bender '89 - p). Atacantul norvegian a înscris 27 de ori în acest sezon al campionatului.

Învinsă acasă de Borussia Monchengladbach, cu 4-2, Werder Bremen, locul 17, retrogradează, însoţind-o pe Schalke 04, locul 18, ultimul, în liga a doua. 

De cinci ori campioană, Werder Bremen este formaţia cu cele mai multe meciuri jucate în istoria 1.Bundesliga şi a evoluat o singură dată în liga a doua, în sezonul 1980/1981.

Învingătoare acasă, scor 1-0, cu Schalke, FC Koln, locul 16, evită retrogradarea in extremis şi va juca barajul de promovare/menţinere.

Primele patru clasate, Bayern Munchen, RB Leipzig, Borussia Dortmuns şi VfL Wolfsburg, vor juca în Liga Campionilor, Eintracht Frankfurt şi Bayer Levrekusen, de pe locurile 5 şi 6, vor evolua în Liga Europa, iar Union Berlin, locul 7, în Conference League.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.