Argentinianul Manu Ginobili, cvadruplu campion NBA şi medaliat cu aur olimpic, se numără printre jucătorii nominalizaţi pentru a intra în Basketball Hall of Fame.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fostul star de la Phoenix Suns, Tom Chambers, şi cvadrupla campioană WNBA, Lindsey Whalen, vor fi, de asemenea, votaţi pentru prima dată şi s-ar putea alătura promovării din 2022 în Hall of Fame, pantheonul baschetului mondial. Ginobili, 44 de ani, a jucat pentru San Antonio Spurs din 2002 până în 2018, câştigând patru titluri în 2003, 2005, 2007 şi 2014. De asemenea, a condus Argentina la aurul olimpic la Jocurile de la Atena din 2004, unde Statele Unite s-au mulţumit cu bronzul.

Foşti jucători NBA Chauncey Billups, Richard Hamilton, Tim Hardaway şi Mark Jackson, care nu au fost selectaţi în ultima sesiune, vor fi din nou candidaţi. Finaliştii aleşi de comitet pentru a intra în Hall of Fame 2022 vor fi anunţaţi în februarie, în marja weekendului All-Star Game, care va avea loc în Ohio, în Cleveland.

Numele viitorilor participanţi vor  fi apoi dezvăluite la Final Four NCAA, semifinalele şi finalele Campionatului American de Baschet al Colegiilor, care va avea loc în aprilie la New Orleans. O ceremonie de intronizare este programată în perioada 9-10 septembrie la Springfield, Massachusetts.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.