Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 176/2020 pentru modificarea art. 6 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 157/2020 privind acordarea unui ajutor financiar sub formă de voucher pentru încurajarea şi sprijinirea copiilor în practicarea sportului de performanţă, informează Administraţia Prezidenţială.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, pe 19 mai proiecutl de lege care are ca obiect de reglementare armonizarea dispoziţiilor cuprinse în Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.157/2020 privind acordarea unui ajutor financiar sub formă de voucher pentru încurajarea şi sprijinirea copiilor în practicarea sportului de performanţă, cu dispoziţiile din Legea nr. 98/2016 privind achizi ţiile publice, a Normelor metodologice de aplicare a prevederilor referitoare la atribuirea contractului de achiziţie publică/acordului-cadru din Legea nr. 98/2016 privind achiziţiile publice.

Totodată, este vizată eliminarea înscrierii de către emitent, a codului numeric personal al beneficiarului, pe voucher.

Astfel, conform unui anunţ al Ministerului Tineretului şi Sportului vor fi vouchere în valoare de 300 de lei, acordate copiilor născuţi în perioada 01.01.2005 - 31.12.2014, care s-au legitimat pentru prima dată la un club sportiv deţinător de certificat de identitate sportivă, în perioada 8 septembrie 2020 - 30 noiembrie 2020, în vederea practicării sportului de performanţă.

Voucherele pot fi utilizate exclusiv pentru achiziţionarea de echipament sportiv, a adăugat sursa citată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.