Campioana Franţei, PSG, a învins, duminică, în deplasare, cu scorul de 9-0 (5-0), echipa din liga a doua Le Havre, într-un meci amical.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Icardi '8, '19, Neymar '21, '43 (p), Mbappe '29, Gueye '50, Sarabia '52, '60, Muniga '59 au marcat cele nouă goluri în doar o oră de joc.

Acesta a fost primul meci cu spectatori în ţările cu fotbal dezvoltat, Spania, Italia, Germania, Marea Britanie şi Franţa, după interzicerea fanilor pe arene din cauza pandemiei de coronavirus.

Pe Stade Oceane, de 25.000 de locuri, au putut fi prezenţi 5.000 de spectatori, respecâtnd măsurile sanitare şi de distanţare. Clubul din Ligue 2 a pus în vânzare 4.000 de bilete şi a oferit totodată 1.000 de invitaţii.

Deşi preţul unui bilet nu a fost mic, între 30 şi 60 de euro, tichetele s-au vândut repede.

Între cei prezenţi în tribune s-au aflat Edouard Philippe, care a demisionat din funcţia de premier pentru a redeveni primarul oraşului Le Havre, şi ministrul delegat al Sporturilor, Roxana Mărăcineanu.

"Este o victorie pentru fotbalul francez, pentru sportul din Franţa, de a se putea relua astăzi (n.r. - duminică), la mijlocul lunii iulie, cu public. Am ales să reluăm treptat sportul, în diferite etape. Începând cu 11 mai, sportivii au putut relua antrenamentele, iar cincisprezece zile mai târziu au putut să se antreneze în grup. Astăzi, pot reîncepe, în sfârşit, întâlnirile între echipe pentru a pregăti marile confruntări. Sunt încântată că sportul din Franţa, că fotbalul se poate relua în Franţa într-un mod popular. Suntem singura ţară din Europa care poate face acest lucru", a declarat Mărăcineanu.

Campionatul francez a fost oprit definitiv încă din mai, dar PSG trebuie să joace finalele Cupei Ligii (31 iulie, cu Lyon) şi Cupei Franţei (24 iulie, cu Saint-Etienne) şi în Liga Campionilor, în august.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.