Halterofila neo-zeelandeză Laurel Hubbard, prima sportivă transgender din istoria Jocurilor Olimpice, şi-a anunţat retragerea din activitatea sportivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Vârsta m-a prins din urmă. Şi, pentru a fi corectă, probabil m-a prins deja de mult timp. Faptul că sunt încă în competiţie se datorează, între altele, şi unei cantităţi astronomice de antiinflamatorii şi acum clar a venit vreme să mă dedic altor lucruri din viaţa mea", a declarat sportiva de 43 de ani.

Hubbard a mulţumit Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) pentru rolul său de pioner jucat prin participarea la JO. "Nu sunt sigură dacă voi fi inspiraţie pentru alţii, dar sper că prezenţa mea poate constitui o formă de încurajare", a explicat ea.

Neo-zeelandeza Laurel Hubbard, prima halterofilă transgender din istoria Jocurilor Olimpice, nu a reuşit nicio încercare în concursul de la Tokyo, la categoria +87 kilograme.

Hubbard şi-a început concursul cu o încercare de 120 kg, apoi două de câte 125 kg, însă nu a reuşit niciuna.

La 43 de ani, ea a devenit primul sportiv transgender care a concurat la Jocuri.

Halterofila, care şi-a început la tranziţia la 35 de ani, când se numea Gavin, a fost primul sportiv transgender care a concurat la Jocurile Commonwealth-ului de la Gold Coast, Australia, în 2018, unde s-a accidentat la cot. Laurel Hubbard, care evoluează la categoria super-grea (peste 87 kg), a îndeplinit normele de participare la Jocurile Olimpice de la Tokyo, care au prevăzut în mod special ca nivelul de testosteron să fie menţinut sub 10 nanomoli pe litru, şi aceasta pentru o perioadă de cel puţin 12 luni. Această regulă stabilită de Comitetul Olimpic Internaţional (CIO) este urmată şi de Federaţia Internaţională de Haltere (IWF)



 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.