Sportiva Laura Coman, deţinătoarea recordului continental în proba de puşcă 10 metri aer comprimat, îşi doreşte să obţină medalia de aur la Europenele de la Osijek (Croaţia), de săptămâna viitoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Mă simt în formă, antrenamentele au decurs foarte bine. Spre deosebire de anul trecut, când poate nu speram la o medalie de aur la Europene, anul acesta plec cu gândul acesta în Croaţia. Mă voi mulţumi însă cu o medalie de orice culoare. Este un am preolimpic cu multe competiţii şi obiectivul este să obţinem calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo încă din 2019", a declarat sportiva antrenată de Olimpiu Marin.

Laura Coman face parte din ”Programul Samurai” al Comitetului Olimpic, alături de alţi sportivi cu potenţial de a cuceri medalii la Tokyo-2020. Dinamovista este “războinică” însă doar în sala de antrenamente. "În afara sălii, nici nu vreau să aud de arme, să le văd măcar. Nu merg la mare să trag cu puşca să câştig maimuţoi. Sunt concentrată doar pe ce am de făcut. Pregătirea mentală contează peste 50% la tir".

Campioană mondială universitară în 2015, Laura colecţionează stickere de la competiţii şi le lipşte de arma de concurs. Are o singură superstiţie. Îşi vopseşte o singură unghie tricoloră la concursurile importante înainte să apese pe trăgaci.

Laura Coman îl are ca model pe Alin Moldoveanu, campionul olimpic de la Londra. "Pe mine m-a stimulat mult aurul olimpic al lui Alin. Sper să ajungem împreună la Jocurile Olimpice, dar nu trebuie să punem presiune pentru că e important să concurăm cu plăcere. Singurii care sunt de temut sunt sportivii din China, dar nici ei nu sunt roboţi, nu sunt de neînvins. Trebuie doar să fim mai concentraţi ca ei", a afirmat sportiva, campioană europeană în 2018 cu naţionala României. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.