Lamine Yamal a devenit cel mai tânăr jucător din istoria echipei FC Barcelona, care a intrat evoluat în LaLiga, în victoria cu Betis Sevilla, scor 4-0.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Produsul academiei catalane, care împlineşte 16 ani în iulie, a intrat în minutul 84 în locul lui Gavi.

La 15 ani şi 290 de zile, Yamal este al cincilea cel mai tânăr jucător care a jucat în această competiţie.

Luka Romero, de la Mallorca, este cel mai tânăr jucător care a jucat în La Liga, când a intrat pe teren împotriva lui Real Madrid în 2020, la vârsta de 15 ani şi 219 zile.

Yamal, despre care antrenorul Barcelonei, Xavi Hernandez, a afirmat că este "neînfricat", a fost inclus în lot pentru prima dată duminica trecută, la meciul Atletico Madrid.

Jucătorul echipei Betis, Joaquin, 41 de ani, care a evoluat şi el sâmbătă pe Nou Camp, avea deja 215 apariţii în La Liga când s-a născut Yamal, notează BBC.

La FC Barcelona, precedentul record era deţinut de Vicente Martinez,  care avea 16 ani şi 280 de zile, când a debutat, în 1941.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.