Gimnastul japonez Kohei Uchimura, în vârstă de 33 de ani, a anunţat, marţi, că se retrage din activitate, la cinci luni după Jocurile Olimpice de la Tokyo, unde nu a reuşit să câştige nicio medalie. Uchimura are trei titluri olimpice la Londra şi Rio de Janeiro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Regele Kohei" părăseşte tronul. Din 2009 până în 2016, Uchimura a domnit în gimnastică la individual compus, cu şase titluri mondiale şi două titluri olimpice, la Londra în 2012 şi la Rio în 2016.

Dar o acumulare de accidentări a accelerat declinul gimnastului. La Jocurile Olimpice de la la Tokyo, Uchimura a căzut în calificări la bară fixă, singurul aparat la care era înscris. Nici în octombrie, la Campionatele Mondiale, nu a reuşit să câştige vreo medalie.

Uchimura a câştigat zece titluri mondiale: şase la individual compus, unul la sol, unul la paralele, unul la bară fixă şi unul la echipe.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.