Krisţina Ţimanouskaia şi-a vândut una dintre medalii pe site-ul Ebay pentru suma de 21.000 de dolari. Sportiva belarusă a fost nevoită să se refugieze în Polonia, în timpul Jocurilor Olimpice de la Tokyo, după ce a criticat public federaţia de la Minsk.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fundaţia belarusă pentru solidaritate sportivă (BSSF) a anunţat că medalia obţinută de atletă la Jocurile Europene din 2019 a fost vândută pentru 21.000 de dolari (17.800 de euro) unui cumpărător din SUA.

Ea a spus că este "foarte fericită" că s-a strâns o asemenea sumă pentru BSSF, o organizaţie înfiinţată de fostul înotătoare Aliaksandra Herasimenia, pentru a ajuta sportivii ameninţaţi de puterea de la Minsk.

Ameninţată cu repatrierea cu forţa în Belarus, după ce a criticat instanţele sportive din ţara sa, în urma unui diferend, la Jocurile Olimpice de la Tokyo, tânăra atletă, în vârstă de 24 de ani, a plecat din Japonia în Polonia, ţară care i-a acordat o viză umanitară.

De teama de a nu ajunge la închisoare, în cazul în care s-ar fi întors în Belarus, Krisţina Ţimanuskaia a obţinut ajutorul Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) şi o protecţie a poliţiei în timp ce s-a aflat pe Aeroportul Tokyo-Haneda. Ea s-a refugat, apoi, timp de două nopţi, la Ambasada Poloniei din capitala Japoniei, iar acum este în Polonia.

 



 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.