Los Angeles Lakers îi va aduce un omagiu fostului său star Kobe Bryant, decedat într-un accident de elicopter în 2020, prin ridicarea unei statui de bronz reprezentându-l pe acesta în faţa arenei lor, a anunţat echipa din NBA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lucrarea realizată de sculptoriţa Julie Rotblatt Amrany va fi dezvelită la 8 februarie 2024, înaintea unui meci dintre Lakers şi Denver Nuggets, campioana în exerciţiu din NBA. 8 şi 24 sunt cele două numere de tricou purtate de Bryant de-a lungul carierei sale.

Anunţul a fost făcut de văduva jucătorului, Vanessa Bryant, într-o înregistrare video postată pe reţelele de socializare. "Kobe a jucat întreaga carieră pentru Lakers. Din momentul în care a sosit, s-a simţit ca acasă în Oraşul Îngerilor", a spus ea.

Contrar celor anunţate de Daily Mail, statuia îl va reprezenta doar pe Kobe, nu şi pe fiica sa Gigi: "Este unul dintre cei mai extraordinari sportivi din toate timpurile şi una dintre cele mai emblematice persoane din istoria oraşului Los Angeles. Nu există un loc mai bun pentru a-l onora pe Kobe", a declarat Jeanie Buss, proprietarul Lakers.

Această statuie se va alătura celor ale lui Magic Johnson, Jerry West, Kareem Abdul-Jabbar, Shaquille O'Neal, Elgin Baylor şi Chick Hearn.

Kobe Bryant, de cinci ori campion NBA şi de 18 ori All-Star, a murit la vârsta de 41 de ani, alături de fiica sa Gianna, în vârstă de 13 ani, şi de alte şapte persoane, într-un accident de elicopter, la 26 ianuarie 2020, în apropiere de Los Angeles. El s-a retras din activitatea sportivă în 2016.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.