Antrenorul echipei Liverpool, Jurgen Klopp, a declarat că nu poate fi altfel decât mulţumit de calificarea în semifinalele Ligii Campionilor, chiar dacă formaţia lui a înregistrat doar o remiză în returul cu Benfica.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Dacă într-o zi mă voi califica într-o semifinală de Liga Campionilor şi nu voi fi mulţumit, puteţi să mă loviţi. Nu ar avea sens. Am făcut şapte schimbări (n.r. - în echipa de start) din motive întemeiate. Am făcut o primă repriză foarte bună, mi-au plăcut multe lucruri, am marcat goluri, am condus cu 3-1. Dar linia defensivă nu mai jucase niciodată împreună şi totul ţine de detalii şi poate că a fost greu să rămânem concentraţi. Nu am avut mentalitatea potrivită în acel moment, am pierdut mingi, am fost un pic prea deschişi... Evident, nu a fost exact ceea ce ne-am dorit, dar asta nu contează (...) Ne-am calificat, asta e tot ce mi-am dorit şi suntem foarte fericiţi. (n.r. - despre Villarreal) Cine o elimină pe Juve şi apoi pe Bayern merită să fie în semifinale. Sunt foarte buni şi au un antrenor extrem de experimentat, care este regele acestor cupe, este uimitor ce face Unai Emery", a declarat Klopp, potrivit AFP.

La rândul său, antrenorul echipei Benfica, Nelson Verissimo, a spus că fanii formaţiei portugheze trebuie să fie mândri de parcursul din Liga Campionilor.

"Liverpool este o echipă dificilă, una dintre cele mai bune echipe din fotbalul actual. Ştiam că avem o misiune dificilă. Golul primit a îngreunat lucrurile, dar echipa a reacţionat bine şi a reuşit să egaleze. În repriza a doua, datorită calităţii lor, Liverpool a mai marcat două goluri, pe care le puteam evita totuşi. Avem datoria să controlăm mai bine fazele fixe, dar ceea ce a ieşit în evidenţă a fost reacţia echipei, modul în care nu am renunţat la joc şi cele două goluri pe care le-am marcat. A fost o seară europeană extraordinară, împotriva unei echipe excelente, care ne-a pus la încercare. Suntem trişti pentru că nu ne-am calificat, dar am dat o replică bună. Cred că toţi fanii Benficăi trebuie să fie mândri. Am început în august, cu Spartak, apoi cu PSV. A fost o fază a grupelor foarte dificilă, cu cluburi bune de pe scena mondială. Datorită rezultatelor, meritelor acestei echipe şi staff-ului tehnic anterior, am ajuns în optimi. Ne-am confruntat cu o echipă dificilă precum Ajax, care, la fel ca Liverpool, a fost una dintre formaţiile care s-a calificat doar cu victorii. A fost o sarcină grea, dar am ştiut să interpretăm ceea ce era necesar în acelaşi mod ca şi aici. Evident, pe măsură ce mergem mai departe, adversarul este întotdeauna mai dificil, dar am ripostat bine", a spus el, potrivit ojogo.pt.

Liverpool s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor, după ce a remizat, miercuri, scor 3-3, pe teren propriu, cu Benfica, în manşa a doua a sferturilor competiţiei. În tur, "cormoranii" s-au impus cu 3-1. În penultimul act, Liverpool va întâlni pe Villarreal la 26/27 aprilie, pe teren propriu, şi la 3/4 mai.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.