Antrenorul echipei Liverpool, Jurgen Klopp, a declarat că trecerea atacantului Erling Haaland de la Borussia Dortmund la rivala Manchester City va duce piaţa transferurilor la un alt nivel.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 "Cred că se vorbeşte deja prea mult despre acest transfer. Ştiu că se vorbeşte mult despre bani, dar acest transfer va duce (n.r. - piaţa) la un alt nivel. Dacă Erling Haaland se duce la ei, cu siguranţă nu-i va slăbi, absolut deloc", a spus Klopp, pentru Sky Sports.

Germanul a precizat că  această tranzacţie nu influenţează cu nimic echipa Livepool: "Am semnat un nou contract ştiind că Manchester City nu se va opri din dezvoltare. Nu este legat de City faptul dacă putem fi fericiţi sau nu. Este vorba despre noi şi despre ceea ce putem face"

Luni, Borussia Dortmund a anunţat că i-a permis jucătorului să aibă o zi liberă pentru a-şi rezolva unele probleme persoanle. Presa engleză a scris că Haaland a efectuat vizita medicală în Belgia, înainte ca Manchester City să activeze clauza de reziliere a contractului său cu Borussia Dortmund, în valoare de 75 de miliaone de euro.

Deşi suma de transfer nu pare exorbitantă pentru un jucător de acest calibru, cetăţenii vor trebui totuşi să bage adânc mâna în buzunar. Potrivit presei engleze, City ar trebui să plătească un total de 250 de milioane de euro, incluzând taxa de transfer, comisionul agenţilor şi salariul, estimat la 25 de milioane de euro pe an.

Întrebat despre venirea lui Haaland, antrenorul Pep Guardiola a precizat că nu poate discuta acest subiect din motive legale.

"Nu pot vorbi. Îmi pare rău. Vom avea timp să vorbim. Toată lumea cunoaşte situaţia. Nu ar trebui să vorbesc pentru că nu-mi place să vorbesc despre viitor sau despre sezonul următor", a explicat el.

Când a fost întrebat ce impact ar avea un nou număr nouă asupra echipei sale, Guardiola a răspus: "Avem un număr nouă acum. Jucătorii noi ne ajută întotdeauna să fim o echipă mai puternică. Dar niciun apărător sau atacant nu va rezolva problemele noastre defensive sau ofensive. Clubul trebuie să aibă întotdeauna o viziune pentru viitor. Deciziile pe care le ia clubul le cunosc şi le susţin sută la sută".

City a refuzat să răspundă la informaţiile potrivit cărora afacerea Haaland este încheiată.

 
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.