Antrenorul echipei Liverpool, Jurgen Klopp, a lăudat prestaţia brigăzii feminine conduse de Stephanie Frappart la Supercupa Europei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Le-am spus după meci că dacă am fi jucat cum au arbitrat ele, am fi câştigat cu 6-0. Este opinia mea absolută. Au făcut un meci strălucitor. Dar le-am spus şi că nu sunt fericit cu decizia de la penalti deoarece tot nu sunt sigur că a fost penalti, dar nu mai are nicio importanţă. Au fost foarte bune. Orice ai fi putut gândi înainte de meci, a fost o presiune ca în iad asupra lor, la acest moment instoric. Ca să fiu sincer, am tot respectul pentru faptul că au fost calme şi au făcut ceea ce ar fi trebuit să facă, să decidă lucruri importante într-un meci foarte dificil şi foarte intens. A fost o performanţă strălucitoare", a spus Klopp.

Liverpool, campiona Europei, a câştigat Supercupa Europei după ce a învins, miercuri, la Istanbul, echipa Chelsea, câştigătoarea Ligii Europa, în urma executării loviturilor de departajare. Liverpool a câştigat a patra oară Supercupa Europei, după ediţiile din 1977, 2001 şi 2005.

După 90 de minute scorul a fost egal, 1-1 (0-1), iar după 120 de minute egalitatea s-a păstrat, scor 2-2.

Au marcat: Mane '48 şi '95 / Giroud '36, Jorginho '101 (p).

La penaltiuri au înscris Firmino, Fabinho, Origi, Alexander-Arnold, Salah / Jorginho, Barkley, Mount, Emerson. A ratat doar Abraham, care a încheiat cele cinci serii de penaltiuri. Portarul spaniol Adrian a apărat şutul atacantului de la Chelsea.

Meciul a fost arbitrat de o brigadă feminină, cu franţuzoaica Stephanie Frappart, la centru ajutată de compatrioata ei Manuela Nicolosi şi de irlandeza Michelle O’Neal, la cele două linii. 

A fost pentru prima dată când  brigadă feminină a condus un eveniment major masculin organizat de UEFA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.