Danezul Kim Rasmussen va fi antrenor al naţionalei feminine de handbal din Coreea de Sud. El a câştigat Liga Campionilor cu CSM Bucureşti, în 2016, informează EHF.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Antrenorul portughez Rolando Freitas va prelua echipa masculină, iar antrenorul danez Kim Rasmussen va fi responsabil de echipa feminină.

Ei vor fi primii antrenori străini care vor supraveghea echipele naţionale de seniori, deoarece KHF (federaţia sud-coreeană) adoptă o abordare diferită, ca urmare a lipsei de succes şi a progresului în afara turneelor ​​continentale din ultimii ani.

După ce candidaţii iniţiali au fost selectaţi, KHF a format un comitet de numire de supraveghere şi a ales perechea după o evaluare amănunţită a candidaţilor prin interviuri online.

Cei doi au primit contracte iniţiale până la sfârşitul turneelor ​​de calificare pentru Jocurile Olimpice Paris 2024, cu prelungiri automate în vigoare dacă echipa respectivă se califică.

Ei au sosit în Coreea de Sud marţi şi vor participa la o conferinţă de presă oficială săptămâna viitoare.

Freitas se alătură KHF după ce a lucrat cel mai recent pentru Federaţia Israeliană de Handbal, unde a fost director tehnic şi antrenor al echipei masculine din 2018.

Rasmussen a câştigat Liga Campionilor EHF feminin 2016 cu CSM Bucureşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.