Poliţia kenyană a anunţat, luni, arestarea a doi suspecţi în legătură cu uciderea sportivului ugandez Benjamin Kiplagat, care a fost găsit mort sâmbătă în Kenya.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei doi bărbaţi, despre care se crede că au în jur de 30 de ani, au fost arestaţi în apropiere de oraşul Eldoret din Valea Riftului, unde corpul lui Kiplagat a fost găsit sâmbătă într-o maşină, informează lequipe.fr.

"Cei doi suspecţi sunt infractori cunoscuţi care au terorizat populaţia", a declarat Stephen Okal, şeful poliţiei locale. "Ancheta se află într-un stadiu avansat şi i-am putea aduce în faţa justiţiei mâine (marţi)", a mai spus el.

Cadavrul lui Kiplagat, care a reprezentat Uganda în proba de 3.000 m obstacole la mai multe ediţii ale Jocurilor Olimpice şi Campionatelor Mondiale, a fost descoperit în interiorul unei maşini la periferia oraşului Eldoret. În acest oraş din Valea Riftului vin mulţi atleţi de fond şi semifond pentru a se antrena şi a profita de altitudine.

Corpul său prezenta o rană la nivelul gâtului, dar motivul crimei rămâne necunoscut. Potrivit anchetei iniţiale, Kiplagat a fost prins într-o ambuscadă de cei doi suspecţi înainte de a le lovi motocicleta cu maşina sa. "Acest lucru a provocat, fără îndoială, reacţia lor violentă", a declarat Okal pentru AFP, adăugând că unul dintre suspecţi a fost arestat având asupra sa un cuţit care ar fi putut fi folosit în atac.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.