Jürgen Klopp şi Erik ten Hag, antrenorii echipelor Liverpool, respectiv Manchester United, le-au cerut suporterilor să nu cânte cântece care evocă tragediile ce au marcat istoria celor două cluburi, la meciul de duminică, din campionatul Angliei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liverpool şi Manchester United urmează să se întâlnească duminică, în etapa a 26-a din Premier League, pe Anfield, iar antrenorii celor două echipe au emis o declaraţie comună în care fac apel la fani să nu cânte cântece legate de evenimentele tragice de la Munchen, Heysel şi Hillsborough, care au marcat dramatic istoria celor două cluburi. De asemenea, au îndemnat suporterii să creeze o atmosferă specială, demnă de acest meci.

"Rivalitatea dintre Manchester United şi Liverpool este una dintre cele mai mari din fotbalul mondial. Cu toţii iubim pasiunea suporterilor atunci când echipele noastre se întâlnesc, dar există limite care nu trebuie depăşite. Este inacceptabil să folosim pierderea de vieţi, tragediile, pentru a obţine puncte şi este timpul ca acest lucru să înceteze. Cei responsabili pătează nu numai reputaţia cluburilor noastre, ci şi, mai presus de toate, reputaţia lor, a fanilor şi a marilor noastre oraşe. În numele meu, în numele jucătorilor şi staff-ului nostru, le cerem fanilor noştri să se concentreze pe sprijinirea echipei duminică şi să reprezinte clubul nostru în mod corect", a spus Erik Ten Hag, antrenorul echipei Manchester United.

"Când rivalitatea devine prea intensă, poate ajunge în locuri care nu sunt bune pentru nimeni şi nimeni nu are nevoie de asta. Vrem zgomot şi vrem ca atmosfera să fie electrică. Ceea ce nu ne dorim este ceva dincolo de asta şi asta se aplică mai ales cântecelor care nu-şi au locul în fotbal. Dacă putem păstra pasiunea şi renunţa la amărăciune, va fi mult mai bine pentru toată lumea. Împreună, Liverpool şi Manchester United vor să arate latura specială şi pozitivă a acestei minunate rivalităţi între două mari cluburi de fotbal cu istorii mândre, dar uneori tragice", a afirmat Jurgen Klopp, antrenorul de la Liverpool.

Tragedia de la Hillsborough din 1989 s-a soldat cu moartea a 97 de fani ai echipei Liverpool, după o busculadă pe stadionul Sheffield Wednesday, în timpul semifinalei Cupei Angliei, cu Nottingham Forest. Patru ani mai devreme, la Heysel,  39 de suporteri au murit la finala Cupei Campionilor Europeni dintre Liverpool şi Juventus.



Tragedia de la München a provocat moartea a 23 de persoane după ce un avion care transporta echipa Manchester United de la Belgrad s-a prăbuşit pe o pistă a aeroportului Riem, după două tentative de decolare, nereuşite din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.