Jucătorii Turciei au celebrat golul egalizator de la meciul cu Franţa cu un salut militar polemic, imagine care însă nu a fost arătată în direct, în timpul partidei de pe Stade de France, din preliminariile Euro-2020.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După golul egalizator al lui Kaan Ayhan, cel puţin şapte jucători s-au strâns la linia de colţ pentru a-şi duce mâna dreaptă la frunte, în semn de sprijin pentru soldaţii implicaţi în ofensiva turcă din Siria.

 

Jucătorii turci au făcut deja acest gest şi la meciul cu Albania, lucru ce ar putea duce la sancţiuni UEFA, care nu tolerează astfel de manifestări.

Selecţionerul Turciei, Senol Günes, a afirmat că acest salut este unul de susţinere pentru soldaţi:"Nu arată o atitudine negativă. Ca toată ţara, noi nu ne dorim ca ei să plece în misiuni. Este doar pentru susţinerea lor. Restul sunt întrebări pentru Trump sau Macron, eu sunt doar selecţioner".

Franţa şi Turcia au încheiat la egalitate, scor 1-1, meciul susţinut, luni, în preliminariile CE-2020.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.