Jucătorii formaţiei Astra Giurgiu au sărbătorit duminică titlul de campioană cucerit în acest sezon pentru prima dată în istoria clubului, în faţa hotelului unde sunt cantonaţi, cu băi de şampanie şi scandări împotriva rivalei Steaua.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Campionii, campionii, ole, ole, ole”, a fost scandarea cel mai des folosită de jucătorii antrenaţi de Marius Şumudică în faţa hotelului Sud din Giurgiu, la finalul partidei dintre Steaua şi Pandurii Târgu Jiu, în urma căruia au câştigat campionatul.

"La golul lui Hora s-au rupt paturile", avea să descrie fostul stelist Florin Lovin bucuria trăită de jucătorii giurgiuveni din timpul partidei dintre Steaua şi Pandurii Târgu Jiu.

Fotbaliştii formaţiei giurgiuvene au desfăcut mai multe sticle de şampanie cu care s-au stropit reciproc, ţinta cea mai căutată fiind antrenorul Marius Şumudică. La iniţiativa atacantului Daniel Niculae şi antrenorului Şumudică, foşti componenţi ai echipei Rapid, jucătorii au scandat injurii la adresa campioanei en-titre, Steaua, care duminică a ratat câştigarea titlului, cu câteva zile înainte de împlinirea a 30 de ani de la cucerirea Cupei Campionilor Europeni.

Tehnicianul Marius Şumudică a fost apoi purtat pe braţe dejucători în faţa a aproximativ 20 de  suporteri giurgiuveni, care au scandat împreună cu fotbaliştii. În absenţa unei galerii autentice, Daniel Niculae, fost component al unei facţiuni a suporterilor rapidişti, a aprins o torţă în mijlocul horei în care se strânseseră colegii săi şi componenţii stafului tehnic. 

Formaţia Astra Giurgiu a câştigat titlul de campioană a României pentru prima oară în istoria sa, după ce Steaua a remizat, scor 1-1, cu Pandurii Târgu Jiu, în etapa a noua, penultima, a play-off-ului Ligii I. Echipa pregătită de Marius Şumudică a pus capăt unei serii de trei titluri consecutive câştigate de Steaua.

Astra Giurgiu are un avans de cinci puncte în clasament înaintea ultimei etape, în contextul în care va juca, luni, pe teren propriu, cu Dinamo, în penultima rundă.

Duminică, Steaua a remizat, scor 1-1, pe Arena Naţională, cu Pandurii, prin golurile marcate de Enache '67, respectiv Hora '61.

Astra a obţinut primul titlu de campioană din istorie, formaţia pregătită în prezent de Marius Şumudică reuşind să mai câştige şi Cupa României în sezonul 2013/2014.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.