Federaţia Chiliană de Fotbal (ANFP) a anunţat că este vizată de o procedură judiciară demarată de argentinianul Jorge Sampaoli, fost selecţioner, care solicită 4,5 milioane de euro, informează lefigaro.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procedura a fost demarată în martie de Sampaoli şi doi colaboratori ai acestuia, secundul Sebastian Beccacecece şi preparatorul fizic Jorge Desio, însă federaţia a asigurat că nu a fost notificată decât săptămâna trecută.

Cei trei cer restituirea a 1.058 milioane de pesos (circa 1,38 milioane de euro) sumă ca impozit plătit statului chilian şi care ar fi trebuit să le fie rambursată în urma unui acord cu conducerea ANFP în noiembrie 2015. Reclamanţii cer şi plata a circa 3,1 milioane de euro, ca prejudiciu adus onoarei lor, după ce au fost acuzaţi de federaţia chiliană că au primit 200.000 de dolari pentru că au oferit sfaturi unui institut de formare pentru antrenori şi arbitri.

Sampaoli, în vârstă de 59 de ani, a condus Chile în perioada 2012/2016, reuşind câştigarea Copei America în 2015.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.