Magnatul american John Textor, patronul american al cluburilor Botafogo şi Olympique Lyon, care a denunţat meciurile trucate din Brazilia, a fost condamnat, vineri, la o suspendare de 45 de zile pentru că l-a jignit pe şeful fotbalului brazilian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În timpul unei şedinţe virtuale la care Textor nu a participat, Tribunalul Superior de Justiţie Sportivă (STJD) a decis, de asemenea, să îl amendeze pe milionar cu 100.000 de reali (aproximativ 18.000 de euro). Textor a fost acuzat de încălcarea a două articole din Codul brazilian al justiţiei sportive.

În noiembrie 2023, el a fost extrem de nervos după ce Botafogo a pierdut cu 3-4 în faţa lui Palmeiras, supărându-se pe un cartonaş roşu arătat unuia dintre jucătorii săi când echipa sa conducea cu 3-1 cu 15 minute înainte de final. „Este furt, este corupţie”, a strigat el furios, înainte de a cere demisia preşedintelui Confederaţiei braziliene de fotbal (CBF), Ednaldo Rodrigues. El a primit iniţial o suspendare preventivă de 30 de zile, care a fost prelungită ulterior la 35 de zile.

După ce a ispăşit deja o suspendare de 28 de zile, el mai are acum doar 17 zile de stat departe de teren, potrivit presei locale. Omul de afaceri în vârstă de 58 de ani, care deţine Botafogo din martie 2022, a provocat controverse prin denunţarea presupuselor meciuri trucate în campionatul brazilian. Luni, el a fost audiat de o comisie de anchetă înfiinţată la iniţiativa fostului atacant de legendă Romario, care investighează suspiciuni de meciuri trucate.

Afirmând că se bazează pe „dovezi” obţinute prin analiza imaginilor cu ajutorul inteligenţei artificiale, el denunţase în special presupuse nereguli de care ar fi beneficiat Palmeiras, câştigătoarea campionatului brazilian de anul trecut. De asemenea, el este urmărit penal pentru că nu a prezentat autorităţilor sportive dovezile acuzaţiilor sale. Data audierii nu a fost încă stabilită.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.